Rotax DD2 klassis tekitas elevust Marko Asmeri (Talvar Racing) kaasalöömine. Pikk võistluspaus andis alguses päris kõvasti tunda ja enne viienda etapi finaalsõitu oli ta viga saanud roide tõttu sunnitud kasutama valuvaigistite abi. Esimeses finaalis kavaldas Antti Rammo (Vihur Team) konkurendid selgelt üle, edestades Mario Haugast (Talvar Racing) ja Mario Vendlat (AGS Racing). Kuuendal etapil vormistas võidu taas kord head kiirust näidanud Mario Haugas. Õige hoo sai sisse ka Marko Asmer - mille tõestuseks teine koht, kolmas oli Mario Vendla.

Läbiaegade on eestlaste edukaim klass Rotax Junior, kus meil on välja panna koguni kolm maailmakarika võitjat. Üks neist, praegune GP3 sarja piloot, Kevin Korjus oli ka Hiiumaal kohal. Ja mitte ainult, vaid võttis osa ka vabatreeningutest, kus näitas DD2 kardis väga head kiirust. “See hoiab meele erksana ja kardiroolis on kahtlemata hea kätt soojas hoida,” ütles Kevin Korjus.

Junior klassi valitseja on sel hooajal Ralf Aron (AIX Racing Team), kes mõlemas sõidus lihvis ringiaegu apteekri täpsusega. Viiendal etapil oli tema võit rohkem vormistamise küsimus, sest tema peamine rivaal Jüri Vips (TARK Racing) alustas finaali viimaselt kohalt, kuid suutis tõusta siiski poodiumile. Kuuendal etapil tuli Aroni võit kindla ja veatu sõiduga, kuid südikat vastupanu osutas talle Vips. “Jüri sai lõpuks ikka hoo üles ja püsis minu tempos. Võttis ikka närvi kribelema küll vahepeal,” arvas tiitlikaitsja Aron pingelise sõidu kohta. Kolmanda koha sõitis kuuendal etapil terve nädalavahetuse heas hoos olnud Ron Donald (Talvar Racing). Koolispordi arvestuses tuli võitjaks samuti Aron, teine oli Oliver Nurmik (AIX Racing Team) ja kolmas Vips.

Rotax Max klassis näitas Aavo Talvar (Talvar Racing), et eelmisel etapil käest antud esikoht oli vaid hetkeline vääratus ja nauditava sõiduga võttis Talvar Käinas kindlalt kaks etapivõitu. Talle järgnesid viiendal etapil Koolispordi MV kuldmedali omanik Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing Team) ja pronks Kairo Kivi (AGS Racing). Kuuendal etapil järgnesid võitjale Koolispordi MV teine Mart Soo (AIX Racing Team) ja Piirimägi.

Rotax Masters klassis võtsid eestlased sel hooajal esmakordselt kaksikvõidu kui suutsid ülekavaldada kaks kogenud lätlast. Viiendal etapil oli parim Erki Lehiste (AGS Racing) ning talles järgnes vaid 0,378 sekundilise kaotusega Priit Sei (Talvar Racing). Kuuendal etapil näpsas esikoha Sei, kes Lehistest viimasel ringil mööda lipsas.

HRX Eesti meistrivõistlused jätkuvad 23.-24. augustil Rapla kardirajal, kuid nädal varem sõidetakse Tabasalus Balti karikavõistluste kaks viimast etappi.