Ketomaa tõusis eelviimase katsega liidriks, sest seni WRC2 rallit juhtinud saudiaraablane Yazeed Al Rajhi sai teelt väljasõidu tulemusena alles katse seitsmenda koha. 23. katsele minnes oli Ketomaal Al Rajhi ees 1,1-sekundiline edumaa, mis suurenes veel kõvasti, sest viimane keeras oma Ford Fiesta RRC S2000-e üle katuse, sai pealtvaatajate abiga teele tagasi ja langes neljandaks.

Finišisse jõudes arvas Ketomaa, et on võitnud, ronis juba auto katusele ja juubeldas, kuid ei osanud aimata, et tagant startinud Kruuda temast 15,87 kilomeetri peale 20 sekundit kiirem võib olla. 18,7-sekundilisest edumaast sai 2,3-sekundiline kaotus.

"Mul on Karli pärast kahju, et ma nii tegin. Ta tõesti vääris seda võitu. Üks WRC.com-i reporteritest oli see, kes ütles, et me võitsime. Me ei teadnud sel hetkel Karli aega ja uskusime teda, sellepärast ma tähistasingi. Vahel selliseid asju juhtub. Ma ei mõelnud sellega midagi halba," rääkis Ketomaa Delfile.

Eelmisel aastal WRC2 sarjas hooaja kokkuvõttes 8. koha saanud 34-aastane soomlane lisas, et ei ole Rootsi ralli teises kohas sugugi pettunud. "See ralli oleks võinud lõppeda ka hoopis teistmoodi. Meil on terve hooaeg ees, oleme teised ja meil on meistrivõistluste arvestuses 18 punkti. On väga hea niimoodi hooaega alustada," sõnas Ketomaa.