Laupäevane kvalifikatsioonisõit läks Varik / Miilil hästi, nad olid oma grupis kuuendad ja pääsesid puhtalt finaalsõitudesse. Kuuenda maailmameistrivõistluste etapi eelselt oli korvipaar pärast Miili kämblaluumurru paranemist mõned päevad sõidutrenni teinud. Tsikli seaded oli tiim aga muutnud sarnaseks hooaja alguse seadetele, mis tagas ka masina töökindluse Belgias.

Variku sõnul on hetkel Miili käsi küll paranenud, kuid täiskoormusel trenn ja võistlussõidud mõjunud halvasti seljale: „Mingi lihas on seal „kinni“, Maarek on kõver nagu kreeka e. Siin etappidel käib kaasas üks inglane, kes teda masseeris ja mees on siin ka terve ämbritäie valuvaigisteid söönud,“ rääkis Varik.

Võistlustingimused on Belgias kurnavad, varjus üle 30 kraadi kuuma. Võistlussõidud meie korvipaaril kahjuks nii hästi ei läinud kui kvalifikatsioon, esimesest sõidust 16. ja teisest sõidust 15. koht ning etapi kokkuvõttes saadi 14. koht. „Jah, oleksime võinud olla kiiremad, kümnendad, kuid olime neljateistkümnendad,“ võttis Varik tulemuse kokku. „Me saame kindlasti paremini,“ lubas ta.

Belgia etapi võitsid hollandlased Etienne ja Robbie Bax Jan Hendrickxsi / Ben Van Den Bogaarti (Belgia) ja meistrivõistluste liidrite Ben Adriaensseni / Lauris Daidersi (Belgia-Läti) ees.

Maailmameistrivõistluste üldarvestuses on Varik / Miil hetkel 22. kohal, seejuures olid eestlased sunnitud eelmise etapi vahele jätma. Järgmine etapp toimub eeloleval nädalavahetusel Saksamaal.