Miks ETV kannab üle kodust jalgpalli meistriliigat, mille vastu publikuhuvi on madal? Miks mitte näidata valikuliselt meie kolme-nelja suurema palliala tähtsamaid mänge?

See viimane pole võimalik, sest on seotud teleõigustega. Samuti ei saa ERR näidata kõigi palliliigade mänge, sest spordi osakaal programmis muutuks ebaproportsionaalselt suureks. On loogiline, et üks ala on ühes konkreetses kanalis. Seega, tuli valida ja aastal 2013 valiti kolmeks aastaks jalgpall. Samahästi võinuks see olla ka korvpall. Valik langes jalgpalli kasuks, kuna korvpalliliiga ei soovinud loobuda reklaami- ja sponsorväljundist. Kui leping läbi saab, toimub uus valik, kuid jällegi: üks ala korraga. Olgu see jalgpall, korvpall, võrkpall või käsipall.

Tänavustest suursündmustest ei pääse ETV ekraanile korvpalli EM-finaalturniir. Miks?

EMi otseülekande õigused on Viasati käes.

Kas põhjus on rahas?
Mastaapides. Viasat esindab lisaks Eestile ka Lätit ja Leedut, seega on arusaadav, et läbirääkimiste laua taga eelistati nende pakkumist. Loomulikult oleksime neid õigusi tahtnud. Kuna see polnud võimalik, siis tegime lepingu kõigi Eesti korvpallikoondise maavõistlusmängude näitamiseks kuni 2017. aasta lõpuni. Vahetult enne finaalturniiri, tänavu augustis, kohtub Eesti korvpallikoondis näiteks Venemaaga, Hollandiga, Horvaatiaga - neid mänge näitame.

Mis ala või võistlus võiks olla selline, mis on tulevikus nö uksele koputaja?
Aastal 2015 on selleks autoralli.

Et kõik sõltub Ott Tänaku käekäigust?
Tema kõrval ka Sander Pärna ja Karl Kruuda.

Homsest Eesti Päevalehes saad lugeda täispikkuses intervjuud Rivo Saarnaga, lisaks ETV valikutele tuleb juttu ka Marko Kaljuveeri saabastesse astunud mehe enda rollist rahvusringhäälingu sporditiimis ja kergitame saladuseloori reedel esmakordselt eetrisse jõudvalt saatelt "Suurmeistrid".