KF3 klassi kartidel sõitvad Frank ja Ralf Merilaht näitasid võistluse edenedes järjest paremat kiirust. Pühapäevases finaalsõidus oli isegi poodiumikoht täiesti käegakatsutav, kuid õnnejumal hülgas eestlased just viimasel hetkel ning meie parimal Frankil tuli finaalsõit konkurendi vea pärast pooleli jätta.

Võistlustingimused olid Rootsis ünsa äärmuslikud. Åsum Ring ise oli küll väga lai ja ilus, kuid oktoobri keskpaigale kohaselt tuli vähemasti hommikuste vabatreeningute ajal hakkama saada paari miinuskraadiga. Päevane päikesepaiste muutis olukorra küll mõnevõrra meeldivamaks, kuid 12-13 soojakraadi muutsid mootori ja rehvide optimaalse töötemperatuuri saavutamise sellegipoolest üsna suureks väljakutseks.

Keerulistest oludest hoolimata suutis Frank Merilaht väga head kiirust näidata. Kvalifikatsiooni viies koht and eelsõitudeks suurepärase stardikoha. Esimene eelsõit läks sellegipoolest nihu, kui Frank esimeses kurvis rüseluse tagajärjel viimaseks, 20. langes. Kokkupõrke tagajärjel sai ka kardi radiaator üsna kõvasti kannatada, kuid õnneks pidas see võistluse lõpuni vastu. Võitles mis ta võitles, kuid 10. kohast rohkemaks Frank võimeline polnud. Eelsõidud on lihtsalt liiga lühikesed. Teises ja kolmandas eelsõidus õnnestus aga kokkupõrkeid vältida ning kohe paranesid ka tulemused, vastavalt siis 5. ja 3. koht. Ralf Merilaht jäi Frankist natuke maha. Kvalifikatsioonis 11. ning esimeses eelsõidus 13. koht. Teises eelsõidus tabasid aga ka Ralfi pobleemid, kui tema pidurid üles ütlesid ning sõit pooleli tuli jätta. Kolmandas ja viimases eelsõidus ületas Ralf finišijoone 12.

Eelsõitude põhjal pandi paika stardijärjekord eelfinaali. Frank sai sõitu alustada viiendalt kohalt ning Ralf pid ühe katkestuse tõttu saadud trahvipunktide pärast startima 14. kohalt. Eelfinaal ise õnnestus aga suurepäraselt, eriti Frankil, kes suutis oma positsiooni ühe koha võrra parandada ning lõpetada neljandana. Kiired ringiajad andsid lootust finaalis poodiumikohtade eest võitlemiseks. Ralfil eelfinaalis samas nii hästi ei läinud. Pideva madistamise järel pidi ta lõpuks ühe koha loovutama ning ruudulipu alt läbi sõitma 15.

Finaali läks Frank seega suurte lootustega, kuid kahjuks polnud need määratud täituma. Stardist sai ta minema neljanda, kuid võistluse keskel pusis üks konkurent end temast mööda. Siis tabas aga tõeline traagika, kui kuuendal kohal sõitev Jessica Bäckman Frankile julmalt sisse sõitis. Kokkupõrke tulemusel sai Franki kart kõvasti kannatada ning sõit tuli pooleli jätta. Bäckman võeti oma manöövri tõttu ka musta lipuga rajalt maha, kuid Franki see enam ei aidanud, tema sõit oli läbi. Ka Ralf jäi esimese kurvi rüseluse tagajärjel liidritest maha, vahet enam tasa teha ei õnnestunud ning leppida tuli 15. kohaga.

Hooaja viimane võistlus Rootsis ei toonud küll päris neid tulemusi, mida meeskond ja ka sõitjad lootsid, kuid konkurentsivõimelised ringiajad tõestasid sellegipoolest, et kiirus iseenesest on olemas. Järgmisel hooajal on see kiirus vaja veel tulemuseks realiseerida.