"Ma ei lähe jälle võidu peale välja, vaid keskendun nii paljude punktide võtmisele kui võimalik," ütles 21-aastane Kruuda, kes teeb neljapäeval oma teise stardi WRC2 sarjas, võistlusmasinaks ikka Ford Fiesta S2000. "Selleks pean ma auto tee peal hoidma ja tõsiselt oma sõidule keskenduma. Olen vaadanud palju kiiruskatsete videosid ning saan kaks päeva enne rallit testida. Võtan seda võistlust väga tõsiselt."

Rootsi rallilt võttis Kruuda mäletatavasti maksimumpunktid (25), mis asetavad ta hetkel WRC2 arvestuses ukrainlase Juri Protasovi (60) ja itaallase Lorenzo Bertelli (44) järel teisele kohale. Erinevalt kahest esimesest mehest Kruuda Monaco ja Mehhiko etappidel ei käinud.

"Ma ei tunne, et mulle pandud lootused oleksid pärast Rootsi võitu suuremad, kuid pinget on rohkem, kui oli enne. Siiski ei lase ma sel oma sõitu mõjutada, kuna niipea kui sa mõtled pingele, hakkad sa vigu tegema. Kasutan testimist, et kruusaga taas sinapeale saada ja seadistuse kallal töötada. Tahan kõik õigesti teha, kuna sinna tuleb R5 autodega palju kiireid sõitjaid. Ma tean, et Jari Ketomaa on tugev ja Pontus Tidemand võib olla kiire. Juri Protasov läheb samuti iga ralliga kiiremaks."

Kruudal on Portugali rallilt hea mälestus 2010. aastast, kui ta sai seal Suzuki Swift S1600-ga oma Junior WRC sarja esimese poodiumikoha. 2011. aastal saavutas ta Portugalis Škoda Fabiaga S2000-ga üldarvestuses 13. koha.

"Naudin Portugali väga, mitte ainult seda maastikku, vaid ka fänne, kes on väga kirglikud ja toetavad sind igati," lisas ta.

Rootsi ja Portugali ralli vahepeal on Kruuda sõitnud kahel Soome meistrivõistluste etapil (mõlemalt oma klassi teine koht) ning Itaalias Ronde Valtiberina rallil, kus tema sõidu lõpetas mootori ülekuumenemine neljandal katsel.