MX2 klassis osalenud Kutsari (KTM) nädalavahetus algas suhteliselt hästi, kui ta lõpetas kvalifikatsiooni 23. kohal ning punktikoht finaalsõitudest näis üpriski reaalne. Esimeses sõidus sai Kutsar stardist minema võistlejaterivi keskel ning noormees sõitis punktikohal terve sõidu ja ületas lõpujoone 19-ndana. Teine sõit kulges Kutsaril sarnaselt esimesele ja ta suutis oma tulemust koha võrra parandada, olles lõpuks 18.

MM-etapi esikolmiku moodustasid šveitslane Valentin Guillod (47 punkti), tänavune hooaja kindel liider hollandlane Jeffrey Herlings (47 p) ja valitsev maailmameister prantslane Jordi Tixier (36 p). Kutsar sai 5 punktiga 19. koha.

Herlings jätkab 308 punktiga MM-liidrina, teine on Guillod (216 p) ning kolmas Inglismaal sõitudes ja ka kokku neljanda koha saanud lätlane Pauls Jonass (KTM, 213 p), punktiarve avanud Kutsar (5 p) platseerub MM-tabelis 34. kohal.

"Laupäeval sujus kõik hästi ja iga sõiduga läksin järjest paremaks. Kvalifikatsioonis suutsin sõita ennast 23-ndaks, mis tähendas seda, et stardipuud tuli samalt kohalt valida. Esimeses sõidus sain hea stardi olles võistlejaterivi keskel ning sõidu keskel näidati mulle boksist 16-ndat kohta, mis oli mul parim koht. Kahjuks tegin sõidu lõpus paar viga sisse, mis lõhkus pisut rütmi ja peale seda hakkas vigu tulema. Teises sõidus oli ka suhteliselt hea start ja sõit sujus seekord veidi paremini ning sellest tuli siis 18-s koht," võttis oma nädalavahetuse kokku Kutsar, kelle järgmine võistlus toimub eeloleval nädalavahetusel Prantsusmaal. "Lõpetuseks tahan kindlasti tänada kõiki oma Eesti sponsoreid ja Sahkar Racing tiimi ning loodetavasti rõõmustavad kõik minu esimeste MM-punktide üle ja ehk tuleb juba Prantsusmaalt lisagi."

Jago Geerts, kes oli käevigastusega väikesel pausil, tegi korraliku võistluse EMX125 klassis. Nädalavahetus algas noorele belglasele väga hästi, kui ta oli enda kvalifikatsioonigrupis viies ja pääses kindlalt finaalsõitudesse. Esimene sõit ei alanud aga Geertsile soovitult, kui ta kukkus ja langes viimaseks. Sõidu edenedes suutis ta oma kohti parandada ja ületas lõpujoone 20-ndana ning sai punkti kirja. Teises sõidus kihutas Geerts esikümne piirimail, kuid ka seekord tuli väike kukkumine, aga õnneks ta sai kiirelt minema ja oli lõpus 12.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis prantslane Maxime Renaux (47 p) uusmeremaalase Josiah Natzke (39 p) ja hispaanlase Jorge Prado Garcia (33 p) ees, Geerts oli 10 punktiga 15. Euroopa meistrivõistluseid juhib Prado Garcia (163 p), teine on Renaux (158 p) ja kolmas Natzke (140 p), ainult kahel etapil osalenud Geerts on 10 punktiga 31.

"Kvalifikatsioon läks mul väga hästi, kui enda grupis tuli viies aeg. Esimese sõidu avaringil tuli aga kukkumine ja jäin viimaseks, õnneks sõitsin end siiski 20-ndaks. Teises finaalis sõitsin pikka aega kümnendal kohal, kuid siis kukkusin ja jäin 12-ndaks. Hoolimata kukkumistest oli üpris hea nädalavahetus ja ootan juba järgmist etappi Prantsusmaal," oli Geerts optimistlik.