Rotax Max klassis jätkas kindla valitsejana mitmekordne Eesti meister Aavo Talvar (Talvar Racing). Lähimatelt konkurentidelt sõitis Talvar 21-ringilises finaalsõidus eest ära pea kümne sekundiga. Teisena ületas finišijoone Mart Soo (AIX Racing Team), kuid reeglite rikkumise eest rajal sai ta 10-sekundilise karistuse. Sellega tõusis teiseks Hannes Tammpere (AIX Racing Team) ning kolmandaks Mark Villem Moor (AIX Racing Team).

Karl Leesmaa (Talvar Racing) tõi kastanid tulest välja Rotax Junior klassi finaalsõidus, kui suutis neljandal ringil mööduda parimalt kohalt alustanud lätlasest Valters Zviedrisest ning võtta etapivõidu. “Start läks natuke metsa, kuid suutsin halvimast pääseda. Lätlane proovis algul tuules püsida, kuid ma ei lasknud tal ennast segada ja sõitsin oma sõitu. Enne hooaja algust on päris palju trenni tehtud ning aasta lõppedes tahaks vähemalt esimene või teine olla,” ütles Leesmaa.

Teine oli Zviedris ning tihedas konkurentsis sõitis kolmandale kohale Oliver Nurmik (AIX Racing Team). Neljandaks jäi Nurmikule vaid 0.081 sekundiga kaotanud Kaspar Korjus (AIX Racing Team).

Rotax Masters klassis võitis avaetapi Elvis Väinsaar (AGS Racing) napilt Taisto Leeri (AGS Racing) ees. Kolmandaks tõusis Reigo Kleemann (Raha24 Motorsport). Eelfinaali võitnud Priit Sei (Talvar Racing) sai vale stardi eest 10 sekundilise karistuse ning langes neljandaks. Rotax DD2 klassis võitis etapi Sander Tamm (AGS Racing).

Mini 60 ja Raketi ühises arvestuses oli nii eelfinaali kui finaali parim venelane Alexander Vilaev (Liqui Moly Roli Team). Samuti sõitis teise koha välja mõlemas võistlussõidus Robin Särg (Gear Racing). Finaalis tõusis sõitu eelviimasena alustanud Andreas Lootus (TARK Racing) poodiumi viimasele astmele ning eelfinaali kolmas Karl-Kenneth Neuhaus (Gear Racing) pidi leppima neljanda kohaga.

Micro 60 klassis võitis finaali Rimmo Kadapik (AIX Racing Team) Christoffer Reintami (TARK Racing) ja kvalifikatsiooni kiireima Karl-Markus Sei (TGT Racing) ees. “Stardis oli raske ning kohe alguses ei suutnud konkurentidest mööda saada. Kui liidriks sain oli päris raske, sest Christoffer Reintam proovis pidevalt mööduda,” ütles Reintam.

Kõige noorematele mõeldud Cadet klassis oli avaetapil stardis vaid kaks võistlejat. Etapi võitjaks tuli Kert Ahu (Gear Racing) Artjom Vedennikovi (Raha24 Motorsport) ees.

Eesti Kardiliidu juhatuse esimees Ivar Sergo: “Suurimaks eripäraks on tänavusel hooajal see, et arvesse läheb kaheksast etapist seitse. Ehk kui kõikidel etappidel osaleda, siis halvim tulemus arvesse ei lähe. Ilmselt kõige põnevamaid võidusõite võime oodata Rotax Junior, Max ja Mini 60 klassides.”

Eesti meistrivõistluste teine etapp sõidetakse 10. mail Aravete kardirajal.