Kõige kiiremas – Rotax DD2, Masters ja KZ2+ klasside finaalis asus starti lausa 28 võistlejat. Stardi võitis parimalt kohalt alustanud lätlane Haralds Garkaklis, kuid võistluse jooksul tema tempo rauges ning mõned ringid enne lõppu suutis temast mööduda Mario Haugas (AIX Racing Team). Seda positsiooni hoidis Haugas võistluse lõpuni, võites ühtlasi DD2 klassi esikoha, teiseks jäi Garkaklis. Kolmandaks suutis tõusta eelmise aasta Eesti meister Georg Vann (AGS Racing). Tema järel finišeerusid veel kolm eestlast – Antti Rammo (Vihur Team), Fred Alliksaar (G-Star Raw Racing), Mario Vendla (Kartdagö) vastavalt neljandal, viiendal ja kuuendal kohal. Rotax Masters klassi võitis Priit Sei ning KZ2+ võitjaks tuli Mihkel Maltna (AIX Racing Team), kelle nimele jäi ühtlasi päeva kiireim ringiaeg 42.010.

Väga vihane heitlus toimus veel Raket ja KF6 ühises finaalis. Eelfinaali põhjal moodustatud stardirivi esikaheksa kuulus eestlastele, kuid finaalis ei suutnud eelfinaali kiireim Kaspar Korjus (AIX Racing Team) ja kolmas Martin Leotoots (Kuningamäe Kart) oma lootusi täita. Finaali võitis stabiilsust näidanud Ilja Martin Udre (Liqui Moly Roli Team), teisele kohale tõusis Ragnar Veerus (Liqui Moly Roli Team), kolmanda koha hõivas Georg Kõss (TGT Racing). Poodiumilt jäi esimesena välja Kaspar Korjus ning viiendal ja kuuendal kohal finišeerusid Paul August Lääne (TGT Racing) ja Martin Leotoots. KF6 klassi võitis venelane Nikita Gritckevich (PremiLux Racing). PremiLux Racing tiimipealiku, Karjalast pärit Anton Sidorkovi sõnul osalesid nad Eesti meistrivõistlustel esimest korda möödunud hooajal: “Siinne korraldustase on kõrgetasemeline ning meid võeti siin väga hästi vastu. Otsustamise moodustada Eesti võistluslitsentsiga sõitva PremiLux meeskonna. Tänavusel hooajal keskendumegi peamiselt Eesti- ja Balti meistrivõistlustele.”

Rotax Maxi suveräänne liider oli Aavo Talvar (Talvar Racing), kes võitis nii eelfinaali kui finaalsõidu ning tema nimele jäid ka mõlema võistluse kiireimaid ringiajad. Teise ja kolmanda koha said samuti nii eelfinaalis kui finaalis kirja Mart Soo (AIX Racing Team) ja Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing Team).

Rotax Juniori finaali võitis parimalt stardikohalt alustanud Remo Rahula (Talvar Racing), teisena finišeeris teiselt stardiruudult startinud Ralf Aron (AIX Racing Team) ja kolmandana Jan-Erik Meikup (AIX Racing Team). 13. stardikohalt alustanud Jan Markus Kõõra (AGS Racing) suutis finaalis tõusta neljandale kohale. Rotax Juniori ainukene naispiloot Siret Räämet (Talvar Racing), kes eelfinaalis finišeerus kolmandana suruti finaalis viiendale kohale.

Micro 60 klassi finaali võitis Karl-Kenneth Neuhaus (Liqui Moly Roli Team), kes suutis edestada kahte idanaabrit - Alexander Vilaevit (PremiLux Racing) ja Ira Sidorkovat (PremiLux Racing). Micro klassis läks võit Max Piraynenile (PremiLux Racing) ning teise koha sai Robin Särg (Gear Racing). EKL juhatuse liige Toomas Lambin: “Algaval hooajal oleme eesmärgiks võtnud juurutada kahte uut võistlusklassi – Micro 60 ja KF6. Avaetapp näitas, et uued klassid on hästi vastuvõetud – Micro 60 klassis oli stardis rohkem võistlejtaid kui lootsime ning KF6-s tegi elu esimese võistlusstardi Nikita Gritckevich PremiLux meeskonnast, kes ühisstardis Raket klassiga suutis 13. kohalt tõusta esikolmikusse.”

Rotax Minimax klassis oli kiireimaks Karl Leesma (AGS Racing), kes suutis finaalis napilt edestada kahte lätlast. Kõige nooremate Cadet klassi võitis Christoffer Reintam (Kartdagö) ning teine oli Karl-Markus Sei (TGT Racing). Eelfinaali teisena lõpetanud Rimmo Kadapik pidi aga tiheda heitluse tagajärjel finaalis leppima 7. kohaga.

Järgmine suurem kardivõistlus Eestis toimub 26. mail Haapsalu ja Ridala valla piiril Rannarootsi kaubanduskeskuse parklas, kus sõidetakse Rannarootsi Grand Prix’le. Raha24 kardispordi Eesti meistrivõistluste teine etapp toimub 1.-2. juunil Aravete kardirajal. Sissepääs on pealtvaatajatele tasuta!