Eesti sõitjad:
Ralf Aron : 14-aastane, koduklubi Aix Racing, klassi Rotax Junior Eesti meister
Kairo Kivi: 17, AGS Racing, Rotax Senior, Balti karikavõistluste 2. koht
Priit Sei: 32, Talvar Racing, Rotax Masters, Eesti meistrivõistluste 3. koht
Aavo Talvar: 18, Talvar Racing, Rotax Senior, Eesti meister
Georg Vann: 18, AGS Racing, Rotax DD2, Eesti meister

Mulluses MK-finaalis oli Eesti võistlejatest parim Georg Vann, kes sai kiireimas klassis DD2 kolmanda koha. Tänavune finaalvõistlus on talle kolmas. Eestlastest kogenuim, Aavo Talvar osaleb MK-finaalis juba kuuendat korda. Viimased kolm aastat on ta seal alati lõpetanud üheksanda kohaga. Georg ja Aavo kuulusid 2010. aastal ka Rahvuste Karika arvestuses teise koha saavutanud Eesti meeskonda. Hea tulemus MK-finaalist on ette näidata samuti Kairo Kivil, kes mullu debütandina lõpetas Rotax Juniori finaali üheksanda kohaga. Ralf Aronile ja Priit Seile on tänavune finaalvõistlus nende karjääris esimene.

Esimene Rotaxi maailma karikavõistluste finaalvõistlus (Rotax Max Challenge Grand Finals ehk RMCGF) peeti aastal 2000. Tänavu osaleb 276 võidusõitjat enam kui 60 riigist, millega see on ilmselt suurim kardivõistlus maailmas. Pääsu eest RMCGF-ile võistles riikide ja regioonide sarjades üle maailma umbes 7500 võidusõitjat. Paremusjärjestus selgitatakse neljas klassis, samuti võistkondade arvestuses. RMCGF eripäraks on veel see, et võisteldakse Rotaxi väljapandud kartide ja mootoritega, tagamaks võistlejatele võrdseid võimalusi.

Eesti kardisõitjad on RMCGF esikoha saavutanud kolmel korral. 2005. aastal võitis Kenneth Hildebrand, 2007. aastal Kevin Korjus ja 2010. aastal Martin Rump, kõik klassis Rotax Junior.

Esimesed vabatreeningud algavad Portimãos juba täna õhtupoolikul ning jätkuvad teisipäeval ja kolmapäeva ennelõunal. Kolmapäeva pärastlõunal toimuvad ajasõidud, millega määratakse stardijärjekord neljapäeval ja reedel peetavatesse eelsõitudesse. Eelsõitude kokkuvõttes pääsevad 28 paremat otse finaalsõitudesse, järgmised 34 võistlevad veel kuue finaalikoha eest lohutussõidus.

Laupäeva hommikupoolikul peetakse Portimãos eelfinaalid ning õhtupoolikul, alates kella 12.15-st Eesti aja järgi finaalid.