Algavatel meistrivõistlustel on möödunud hooajaga paar muudatust. Juurde on lisandunud kaks võistlusklassi – KF6 ja Micro 60. Eesti kardiliidu president Toivo Asmer: “Uued võistlusklassid algaval hooajal loovad eelduse, et Eesti meistrivõistlustel saavad külalisvõistlejad lihtsamini kaasa lüüa ning Eesti kardisõitjad paremini osaleda välismaa sarjades.”

2012. aasta hooajal heideldakse Eesti meistritiitli eest 11 klassis, lisaks kõige nooremad võistlusklassis Cadet võitlevad Lootuste karika nimel. EKL-i presidendi kinnitusel saavadki tänavune ja järgmine hooaeg otsustavateks, millised klassid väärivad oma kohta ning millised peavad Eesti meistrivõistlustelt kaduma.

Kui paljud Eesti kardisportlased on tänavu jõudnud võistlema Euroopa sarjadesse, siis nii mitmegi jaoks oli nädalavahetusel toimunud treeninglaager esimeseks kohaks, kus võrrelda oma võimeid konkurentidega. Raplas kihutas kokku 79 kardisõitjat.

DD2 klassi 2011. aasta Eesti meister Georg Vann (AGS Racing) jätkab saatuse tahtel ka sel hooajal kardisportlasena, kuigi plaanis oli alustada vormelisõitja karjääriga. Vanni kimbutab algava hooaja eel sõidupraktika vähesus ning seda näitasid ka kontrollsõitude tulemused Raplas. Siiski on noormehe eesmärgiks EMV I etapil esikolmikusse pürgida. Kiiremateks meesteks treeninglaagris olid aga Mario Vendla (Kartdagö) 2011. aasta 3. koha omanik selles klassis ja Antti Rammo (Vihur Team), kes eelmisel hooajal võistles peamiselt vormel 3 sarjades Kesk-Euroopas.

Rotax Max klassis oli ainuvalitsejaks Aavo Talvar (Talvar Racing), kellele kontrollsõidus suutis veidikene peavalu tekitada Märten Metsaviir (AIX Racing Team). Rotax Junioris oli kontrollstardi parimaks Euroopaski head minekut näitav Ralf Aron (AIX Racing Team). Selle klassi üheks kiireimaks uustulnukaks oli Jan-Erik Meikup (AIX Racing Team).

Klassis Raket haaras treeningute ajal liidriohjad Kaspar Korjus (AIX Racing Team), kuid kontrollsõidus suutsid teda edestada Paul August Lääne (TGT Racing) ja eelmise hooaja parim noor kardisportlane ning selles klassis esimest hooaega sõitev Georg Kõss (TGT Racing).

Micro ja Micro 60 klassides olid treeninglaagris valitsevaks jõuks venelased. Aasta on edasi läinud ning möödunud aasta tegijad Cadetist on tõusnud klass kõrgemale Micro ja Micro 60 klassidesse. Micro 60 klassis tegid kaks eestlast – Karl-Kenneth Neuhaus (Liqui Moly Roli Team) ja Steven Pärnasalu (AIX Racing Team) kontrsollsõidus hea etteaste ning tõusid vastavad teisele ja kolmandale positsioonile. Treeninglaagris ainsa eestlasena Micro klassis osales Robin Särg (Gear Racing).

Cadet klassis oli suveräänseks liidriks Christoffer Reintam (Liqui Moly Roli Team), kelle nimele jäid kahe päeva kiireimaid ringiajad ning ka kontrollstardi võit. Head kiirust näitasid nädalavahetusel veel Rimmo Kadapik, Christofer Lepaste ja Karl-Markus Sei.

Raha24 kardispordi Eesti meistrivõistluste I etapp toimub 4.-5. mail Rapla kardirajal. Nädalavahetuse otsustavad stardid algavad laupäeval, kell 13.00.