Kahe esimese etapi järel on omas klassis liidriks Artur Ploom (Micro), Ian Adrian Jõeorg (Raket), Tristan Viidas (Rotax Junior), Aavo Talvar (Rotax Max), Meelis Meemann (Rotax Masters) ja Georg Vann (Rotax DD2).

Cadet-klassis, kus EMV punktiarvestust ei peeta, on kõige rohkem võite kogunud André Otti.

Enamikus klassides kujunesid kaks esimest etappi huvitavaks ja konkurentsitihedaks ning loodetavasti jätkub sama ka Aravetel.

Taas tõotab kõige põnevamaks kujuneda võistlus kiireimas klassis Rotax DD2. Georg Vann ja Mario Vendla on tänavu maha pidanud mitu kompromissitut kahevõitlust. Mario saavutas küll hiljutisel Rotaxi Euroopa karikavõistluste etapil kolmanda koha, kuid nagu senised kogemused näitavad, ei maksa see koduses konkurentsis suurt midagi. Kindlasti ihkab esikohaheitlusse sekkuda ka Mihkel Maltna.

Ülejäänud Rotaxi klassides pole sarjaliidreid tänavu kodus veel keegi võita suutnud, kuid ainult Meelis Meemann (Rotax Masters) on nautinud selget ülekaalu. Aavo Talvar (Rotax Max) ja Tristan Viidas (Rotax Junior) on pidanud kohati ka konkurentide rünnakuid tõrjuma.

Intriig on õhus just Rotax Junioris. Euroopa karikavõistlustel näitas väga kiiret sõitu Martin Rump, ka Fred Joonas Alliksaar võiks kiiruse poolest esikohale pretendeerida.

Kõige ägedamaad võidusõidud on seni maha peetud klassides Micro ja Raket. Seal on võrdvõimelisi sõitjaid palju ning võitjat ette ennustada äärmiselt raske.

Meistrivõistluste kahel esimesel etapil purustati rajarekordeid lausa hulgi ja kui ilm vähegi lubab, võib rekordeid ootata ka Aravetelt. Lisaks meie oma sõitjatele sisaldab ülesandmisnimekiri veel külalisvõistlejaid Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Finaalsõidud algavad laupäeval Aravetel kell 12.30, võistluste ajavõttu saab otseülekandena jälgida internetis aadressil www.autosport.ee/live