Täna sõidetud kvalifikatsioonis näitas Martin Rump oma grupis 11. ja kokku 30. aega. Teistel poistel nii hästi ei läinud, Frank Merilaht on 87.-s ja Ralf Merilaht 95.-s. Martini kõva konkurent eelmisest aastast, Rotaxi Eurochallenge võitja hollandlane Joel Affolter näitas 69. aega. Esikolmiku moodustasid Max Verstappen (Holland), Callan O’Keeffe (Suurbritannia) ja Robin Hansson (Rootsi).

Sarno rada on kõigile Eesti poistele uus, kolmapäeval ja neljapäeval sõidetud vabatreeningutel said poisid rajaga harjuda ja mehaanikud võistlustehnikat seadistada. Neljapäeva õhtuks leidis hea kiiruse nooruke, vaid 12. aastane Frank, kaotust märksa kogenumale Martinile jäi vaid 0,2 sekundit.

Reede ennelõunal sõidetud vabatreeningutel suutis Martin oma aega parandada, samuti Ralf, seevastu Frank eelmise päeva hoogu ei leidnud. Päisepaisteline ilm, üle 250 võistleja ja pehmed rehvid tekitasid sellise pidamise, millist kogemust Eesti poistel ei ole.

Kvalifikatsioonijärgselt jaotati võistlejad kuude gruppi, kes kõik sõidavad omavahel läbi, kokku seega igaühel viis eelsõitu. Eelsõitude punktitabeli 34 paremat pääsevad pühapäevastesse finaalsõitudesse. Frank on grupis C, Ralf grupis E ja Martin grupis F.

Reede õhtul sõideti ka esimene eelsõitudering, siin midagi head ei olnud – Frank sattus stardijärgsesse avariisse ja katkestas, Martin samuti, kuid sai sõidu lõpuni sõita. Parima koha, 24.-da, sai Ralf.

Laupäeval ootab Kartdagö võidusõitjaid lisaks hommikusele soojendussõidule ees veel kolm eelsõitu. Pühapäeva hommikul toimub viimane eelsõit, misjärel algavad juba poolfinaal- ja finaalsõidud.