Academy Trophy on FIA poolt ellukutsutud sari noortele, 13-15 aastastele võidusõitjatele praktiliselt kõikjalt maailmast. Iga riigi autospordiliit saadab võistlusele oma riiki esindama ühe või kaks võidusõitjat. Kõigile sõitjatele on koostöös FIA partneritega kasutamiseks antud identne tehnika, mis loob neile üksteisega konkureerimiseks maksimaalselt võrdsed tingimused.

Võistlusnädalavahetus algas reedel vabatreeningutega, kus Merilaht hiilata ei suutnud. Laupäeva hommikuses kvalifikatsiooniks võttis ta end aga kokku ning sõitis välja kuuenda aja. See tähendas, et Merilaht alustab kõiki eelsõite teisest stardireast.

Esimene eelsõit tõi kohe endaga kaasa ka suure tagasilöögi, kui neljandal kohal lõpetanud Merilahe tulemus lahtise õhufiltri tõttu tühistati. Edasi läks aga juba libedamalt. Teist eelsõitu teisest reast alustades hoidis Merilaht kindlalt oma positsiooni ja lõpetas neljandana. Sama tulemuse sõitis ta välja ka kolmandas ja viimases eelsõidus. Esimese eelsõidu tulemuse tühistamine tähendas aga, et pühapäevasele esimesele finaalsõidule sai ta startida alles 21. positsioonilt.

Esimene finaalsõit läks aia taha kohe alguses, kui Merilaht esimese ringi suures rüseluses oma kardi tagavõlli kõveraks sõitis ja seetõttu enam head kiirust näidata ei suutnud. Sõidu keskel õnnestus tal küll hetkeks 20. kohale tõusta, kuid positsiooni ta hoida ei suutnud ja langes lõpuks 24. kohale.

24. kohalt pidi Merilaht seega alustama ka teist finaalsõitu. Start õnnestus tal suurepäraselt, tekkinud rüselusest möödus Merilaht puhtalt ja tõusis juba esimese ringiga 15. kohale. Järgneva kolme ringiga möödus ta veel viiest konkurendist ja tõusis kümnendaks. Viimase kümne ringi jooksul hoidis ta kindlalt oma positsiooni ning sõitis ruudulipu alt läbi 10. kohal. Kahe eesolija tulemuse tühistamise järel tõusis Merilaht lõpuprotokollis kaheksandaks.

Üldarvestuses asub Merilaht sarja esimese etapi järel 50 punktiga 15. kohal, kuid vahed on väikesed ja järgmise etapi hea tulemusega on võimalik endale koht esikümnes kindlustada.

Academy Trophy esimese etapi võitis soomlane Joonas Lappalainen, kes edestas kindlalt Javier Cobaini ja Martin Ellegardi. Suurfavoriit George Russell võitis küll esimese finaalsõidu, kuid langes teise sõidu alguses tehniliste probleemide tõttu võistlejaterivi lõppu ja ei suutnud 16. kohast kõrgemale tõusta.