Marko Asmer (Talvar Racing) sõitis Rotax DD2 võistlusklassis ning sai finaalsõidus kahe kiire lätlase Konstantins Calko ja Martins Lapinsi järel 3. koha. Asmeri järel finišeerusid Georg Vann (AGS Racing), Antti Rammo (AIX Racing Team) ja Fred Alliksaar (G-Star Raw Racing). Baltic Cup’st osavõtmine oli Asmeri jaoks testimise eesmärgil: “Aitasin Ropažis Talvar Racingu meeskonda oma teadmiste ja oskustega ning võistlus oli pigem kardiseadete testimise tarbeks. Muidugi annan endast igal võistlusel maksimumi ning seekord päädis see 3. kohaga,” ütles Asmer.

Finaalsõidus tekitas palju peavalu Haralds Garkaklis, kes mitme valestardi tõttu tagandati võistlejate rivi lõppu. Sellega asi ei piirdunud, sest lätlane kohtunike korraldustele, mis tõi kaasa diskvalifitseerimise. Enne sõidust eemaldamist suutis ta eestlaste hoogu oluliselt pidurdada ning Calko ja Lapins pääsesid püüdmatusse kaugusesess.

KZ2 klassis näitas head minekut Mihkel Maltna (AIX Racing Team), kes eelfinaali lõpetas teisena, tunnustatud Läti võidusõitja Haralds Slegelmilhsi järel. Finaali võitiski Slegelmilhsi, teine oli leedulane Paulius Paskevicius ja kolmas Maltna. Finaalis näitas südikat sõitu nooruke Kaspar Kallasmaa (Kuningamäe Kart), kes sai 5. koha ning 7. lõpetas taas kardirooli istunud Romet Kors (Kartdagö).

Rotax Senior klassis jätkab võitude lainel Aavo Talvar (Talvar Racing), olles parim kõikides võistlussõitudes. Teine oli Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing Team), kolmas Märten Metsaviir (AIX Racing Team). Kairo Kivi (AGS Racing) pidi leppima 5. kohaga, 7. oli Kristjan Salvet (AGS Racing).

Jüri Vips (Kartdagö) võttis oma esimese suure võidu Rotax Junior klassis, pidades finaalis maha kõva heitluse lätlase Martins Sesksiga. Vipsi nädalavahetus kulges tõusvas joones – kvalifikatsioonis 5. koht, eelfinaalis kolmas ning finaalis kauaoodatud esikoht. Ralf Aroni (AIX Racing Team) jaoks algas Läti etapp lootusrikkalt – esikohad nii kvalifikatsioonis kui eelfinaalis. Finaalis tabas eestlast aga ebaõnn, lisaks kokkupõrgetele konkurentidega lisati tema lõpptulemusele ajatrahv 10 sekundit, mis lükkas ta võistlejate rivis 9. kohale.

Rotax Minimaxis osales ainsa Eesti kardisportlasena Karl Leesmaa (AGS Racing), kes sai kõikides võistlussõitudes kirja 3. koha.

Raket klass on endiselt eestlaste valitsemise all. Nii finaalis kui eelfinaalis toimus kõva lahing esikoha nimel Ragnar Veeruse (Liqui Moly Roli) ja Kaspar Korjuse (AIX Racing Team) vahel. Mõlemas võistlussõidus jäi peale Veerus, finaali kolmas oli Paul August Lääne (TGT Racing), 4. Georg Kõss (TGT Racing), 5. Gabriel Sergo (Liqui Roly Moli), 6. Kert Williams Reinaste (Kuningamäe Kart).

Karl Kenneth Neuhaus (Liqui Roly Moli) ja Steven Pärnasalu (AIX Racing Team) hoidsid ohje kindlalt Micro 60 klassis. Ka selles võistlusklassis oli kõikide sõitude paremik stabiilselt sama.

Järgmine Balti karikavõistluste etapp toimub 3. ja 4. augustil Lätis, Kandava ringrajal. Eesti meistrivõistlused jätkuvad 18.-21. juulil Hiiumaal, Käina kardirajal.