Martin Harak, Eesti Autospordi Liidu peasekretär: "On oluline, et tutvustaksime autosporti meie kõige pisematele. Ja ega pole miskit salata, soovime ka nende vanematesse autospordi pisikut süstida. Tavaliselt ju last ei huvita, kas minna sõitma poniga või kardiga, otsuse teeb suures osas lapsevanem. Autospordiga on alati käinud kaasas äärmiselt kalli ja kättesaamatu spordiala kuvand, kuid olemas on ka soodsamaid võimalusi. Hobikart on suurepärane võimalus saada aimdus suurest autospordist – 8 minutiline sõit on paras füüsiline koormus saamaks aru, mida võivad tunda professionaalsed võidusõitjad mõnetunniste võistluste käigus. Läbi sarja kardisarja Talendid Rajale soovib Eesti Autospordi Liit anda ka omapoolse panuse liikluskasvatusse. Läbi ausa konkurentsi rajal saavad noored siit hindamatu kogemuse tulevikus teistega arvestamisel, olgu tegemist autospordi või igapäevaeluga."

Suurt potentsiaali näeb loodavas võistlussarjas ka Eesti Kardiliidu president Toivo Asmer: "Meie ainus soov on inimesi alustama innustama, sest kunagi ei saa kindlalt teada, kellest neist pisikestest poistest-tüdrukutest võib saada meie järgmine Kevin Korjus või Ott Tänak. Kart ning eriti hobikart on lihtsaim võistlusmasin, millega alustamine on olnud esimeseks astmeks kõigil maailma suurnimedel. Kui suudame seda meelsust autospordihuviliste hulgas tõsta, oleme ära teinud suure töö. Kes kord autospordile käe ulatanud, jääb seda ala armastama, sest adrenaliin teeb oma töö…"

Ehkki kõikidel osavõistlustel on välja pandud auhinnad, peaks osalejaid meelitama eeskätt lõppkokkuvõttes parematele määratud auhinnafond. Vastavalt sarja üldjuhendile saab esikoha saavutanud võistleja ehtsa võistluskardi Birel, mille letihind on suurusjärgus 3500 eurot. Teise koha omanik saab auhinna 1000 ning kolmas koht auhinna 500 euro väärtuses. Lisaks loositakse kõigi osalejate vahel igal etapil välja mitmeid väärtuslike ning autospordiga seotud auhindu. Osalustasu ühe etapi kohta on 15 eurot, mis sisaldab minimaalselt soojendus- ja kvalifikatsioonisõitu. Kõige kiiremad pääsevad osalema veel B- ja A-finaalsõitudesse. Trenni on aga kõigil osalejatel teha võistlustevahelisel ajal nii palju, kui süda lustib.

Talendid Rajale esimene etapp toimub juba sellel pühapäeval, 31. märtsil Triobeti kardikeskuses Laagris, sarja lõppvõistlus toimub 9. juunil LaitseRallyPark kardirajal.

Sarja ametlik info ja registreerimine toimub leheküljel www.autosport.ee