Klassis Rotax DD2 Käinasse kogunenud osalejaskond lubas selle starte pidada kõige kõrgetasemelisemaks kardivõidusõiduks, mis kunagi Eestis peetud. Seda väljapaistvam on 16-aastase Georg Vanni saavutus, kes edestas ülitugevaid ja –kogenud konkurente mõlemal võistluspäeval. Georg oli kõigi kaheksa võistlusklassi peale ka ainus, kes oma reedest esikohta laupäeval kaitsta suutis. Samuti on ta kindel liider EMV punktiarvestuses.

Priit Sei reedel katkestas, laupäeval läks talle kirja 13. koht, teatab ASSI Talvar Racing.

Rotax Maxi sõitja Aavo Talvar oli enne Käina võistlust ainus, kes tänavu EMV etappidel võitnud nii kõik eelfinaalid kui ka finaalid. Reedel jätkas ta oma eduteed ja võitis taas mõlemad sõidud. Laupäeval võitles Aavo välja eelfinaali võidu, kuid finaalis tuli tunnistada Mario Haugase nappi paremust. Sellele vaatamata on Aavo liidrikoht EMV arvestuses endiselt ülikindel.

Cristen Laos finišeeris reedeses finaalis viiendana, laupäeval neljandana ja tema päralt on praegu EMV kuues koht.

Neljanda esikoha ASSI Talvar Racingule tõi Erki Lehiste, kes võitis reedese Rotax Mastersi finaali. Erki tegi pöidlahoidjate elu väga põnevaks, andes viimase ringi algul liidrikoha korraks käest, kuid suutis paar kurvi hiljem siiski olukorra enda kasuks pöörata. Laupäeval pidas Erki maha kaks ägedat duelli Meelis Meemanniga, kuid pidi mõlemal korral napilt teise kohaga leppima.

Eke Nurm lõpetas reedel seitsmenda ja laupäeval kuuenda kohaga. EMV tabelis on Erki teine ja Eke viies.

Micro-klassi sõitja Paul August Lääne Käinas etapivõiduni ei jõudnud. Ühtlaselt head tulemused — reedene kolmas ja laupäevane teine koht — aga võimaldasid Paulil EMV liidrikohta kindlustada, sest lähimatel konkurentidel kulgesid võistlused kõike muud kui probleemivabalt.

Rotax Junioris oli ASSI Talvar Racing esindatud koguni kolme sõitjaga. Neist parimana sai Andreas
Bäckman reedel neljanda ja laupäeval kuuenda koha. Ralf Merilaht oli reedel seitsmes ja laupäeval kümnes, Jessica Bäckman mõlemal päeval kaheksas. EMV arvestuses on Ralf seitsmes, vaid üksikutel etappidel osalenud õde-vend Bäckmanid vastavalt 13. ja 9. kohal.

Raket-klassis läks Jan-Erik Meikupil reedene võistlus tehnilistel põhjustel nurja ja leppida tuli kaheksanda kohaga. Laupäevases finaalis nihkus Jan võistlejaterivis järjest ettepoole ning alustas viimast ringi teisel kohal. Veel kaks kurvi enne finišijoont oli ta teine, kuid kokkupõrge möödasõitu üritanud konkurendiga viis mõlemad rajalt ja finišilipp jäi Janil saamata. Protokolli läks siiski kirja kümnes koht, EMV tabelis on Jan seitsmes.

Klassi Rotax MiniMax Eesti meistrivõistlustel kavas pole ja seetõttu pidi Frank Merilaht Käinas piirduma treeningsõitudega. Võimalus võrrelda end kiiremate kartide ning vanemate ja kogenumate sõitjatega tuli kindlasti kasuks, sest Frankil on kõik rauad tules Lätis. Nädal enne Käina võistlust peeti nimelt sealsete meistrivõistluste neljas etapp, kus Frank võitis nii kvalifikatsiooni, eelfinaali kui ka finaali. Ühtlasi tõusis Frank sarja arvestuses kolmandaks ning tal on kõik võimalused tulla tänavu Läti meistriks.

Käinas selgitati mõlemal päeval ka parimad klubid. Reedel sai ASSI Talvar Racing omale võidukarika, laupäeval tuli leppida teise kohaga.

Järgmine EMV etapp sõidetakse 14. augustil Raplas.