Norra rallimehed on Saaremaa rallil mitmel korral osalenud, kahel korral on ralli võitnud Thomas Schie ( 2003 ja 2004) ja 2006. aastal võitis Saaremaa ralli Andreas Mikkelsen.

Mads Östberg toob starti Subaru Impreza WRC S12, millega osales ka tänavusel Soome MM-rallil, kus saavutas absoluutarvestuse seitsmenda koha. Kokku on Östberg startinud 25. MM-rallil, kõrgeim tulemus pärineb 2009. aasta Portugali rallilt, kus Östberg lõpetas kuuendana. Östberg on ka kolmekordne Norra rallimeister.

Mads Östeberg: „Olen Saaremaa ralli ja selle ümber oleva melu kohta kuulnud palju head. Katsed tunduvad põnevad, arvestades seda, mida olen piltidelt ja videotelt näinud. Tulen Saaremaale kindlate võiduplaanidega, kindlasti tuleb põnev võidusõit kohalikke meestega."

Oma eelmise aasta Saaremaa ralli võitu asub kaitsma Georg Gross, kes on Saaremaa ralli stardis rallipublikule tuttava Ford Focus WRC'ga. 

Georg Gross: „Saaremaa ralli võit eelmisel aastal oli ilus punkt hooajale. Tänavune hooaeg pole kahjuks kõige parem olnud. Omad vead ja tehnilised probleemid on asju keeruliseks teinud. Loodan Saaremaal taas hooajale ilusa punkti panna, konkurents saab olema tihe ja see on ainult hea."

Saaremaa rallil toob N-rühma konkurentsi juurde hetke Norra meistrivõistluste liider Sveinung Bieltvedt, kes enne viimast etappi on kindlustanud juba tänavuse Norra meistritiitli.

Korraldajad on tagasi toonud ka Kuressaare linnakatse, mis sõidetakse reede, 8. oktoobri õhtul. Linnatänavatel sõidetav katse on suures plaanis sama, mis varem. Sisse on viidud mõningad väikesed muudatused, mis teevad katse pealtvaatajatele paremini jälgitavaks. Muutunud on ka laupäevase servise asukoht, mis on Kogula asemel nüüd Orikülas, kus on selleks tarbeks välja
ehitatud suurem plats.

43. Saaremaa ralli üks osa on Kuressaare kultuurikeskusesse välja pandud näitus „Eesti mootorisport läbi aegade". Näitusel saab näha Eesti Mootorispordi Muuseumi eksponaate, omaaegseid võistlusautosid, tsikleid ja võidusõiduvarustust. Järgmisel, 2011. aastal tähistab Eesti mootorisport oma 90. juubelit ja Saaremaa rallil väljas olev näitus on üheks sissejuhatuseks
tulevale juubeliaastale.

Saaremaa ralli sõidetakse 8.-9. oktoobril, tegu on Eesti autoralli meistrivõistluste, FIA NEZ ralli karikasarja ja Balti autoralli meistrivõistluste viimane etapiga. Võistlusraja üldpikkus on 525
kilomeetrit, millest kiiruskatseid on 115 kilomeetrit.