Belgias, Genkis peetud võistluse kvalifikatsioonis näitas Rotax Junior klassis võistlev Vips, et tema veebruaris Winter Cupil näidatud kiirus polnud mingi erandlik sähvatus. Ajasõidus näitas Vips kuuendat aega, jäädes liidrist maha 0,2 sekundiga. Eelsõitudeks paigutas see 12-aastase võidusõitja teise stardiritta.

Heast stardikohast hoolimata läks esimene eelsõit aia taha, kui esimeses kurvis Vipsist üle sõideti ja tema kardi radiaator purunes. Tagajärjeks katkestamine. Teise eelsõidu starti võib hinnata koolipoisi kolmega. Vips kaotas mõned kohad, kuid säilitas külma närvi ja sõitis head tempot näidates ruudulipu alt läbi seitsmendana. Kolmandas ja viimases eelsõidus tegi Vips väga hea stardi, tõustes kohe esimeseks. Sõidu jooksul pressisid end temast mööda vaid kaks hilisemat poodiumimeest: Lando Norris ja Shanaka Clay. Vips ületas finišijoone nende järel kolmandana. Tänu viimase eelsõidu kõrgele kohale õnnestus Vipsil otse finaali pääseda.

Eelsõitude põhjal paigutus Vips eelfinaali stardiks 25. kohale. Start õnnestus tal seekord suurepäraselt ning esimese ringi lõpuks oli Vips möödunud juba 12-st konkurendist ja tõusnud 13. kohale. Järgmiste ringidega möödus Vips veel kahest konkurendist, kuni pidi kolmandal ringil lahtise tagagondli tõttu boksi pöörduma. Pärast kiiret remonti rajale tagasi tulles oli ta kaotanud üle 30 sekundi ning langenud 30. kohale.

Finaali start sama hästi välja ei tulnud. Vips sattus stardirüsinasse ning põrkas seal konkurentidega nii õnnetult kokku, et roolivarras paindus kõveraks. Sõidu sõitis ta küll lõpuni, kuid vigastatud kardiga kiiret aega enam näidata polnud võimalik. Finišijoone ületas Vips 29. kohal.

Vips tõestas taas, et kiirust tal on. Kvalifikatsiooni kuues ja viimase eelsõidu kolmas koht on selle ehedaks näiteks. Tegemist on alles Vipsi teise rahvusvahelise võistlusega. Praegu napib veel kogemusi, et end tihedas konkurentsi alati tervelt finišisse jõuda.

Rotax Max Eurochallenge’i esimese etapi võitis Junior klassis Lando Norris. Teine oli Connor Hall ning poodiumi viimase astme hõivas Shanaka Clay.