Juba kvalifikatsioonis oli näha, et Citroen 65cc klassi kaheks põhirivaaliks saavad kaks sõpra ja konkurenti Joosep Pärn (KTM, Pärnu Motoclub) ja Richard Paat (KTM, AYR Racing Team), kuna ringiaegade vahe oli neil vaid 0,129 sekundit.

Esimese sõidu stardi võitis Pärn ja Paat võttis talle kohe sappa, sõitis üheksandal ringil välja parima aja ning vormistas kümnendal ringil ka möödumise esikohale. Kolmandaks tuli selles sõidus Kennert Nurja (KTM, AYR Racing Team). Teise sõidu start õnnestus omakorda Paadil paremini ning kogu distantsi üritas Pärn temast mööduda. Nüüd tegi Pärnu motoklubi sõitja sõidu parima ringiaja ja sai 11 ringil konkurendist ka mööda, mis ühtlasi tähendas võrdsete punktidega ka etapivõitu. Ka teises sõidus suutis Nurja ennast pärast mitte kõige õnnestunumat starti kolmandaks sõita. Sarja üldarvestuses juhib 263 punktiga Nurja, kuid ühel etapil vähem osalenud Paat on temast vaid ühe punkti kaugusel.

Citroen 85cc klassis polnud vastast Romeo Karule (KTM, KTM Racing Estonia), kes võitis nii kvalifikatsiooni kui mõlemad võistlussõidud. Esimeses sõidus hõivasid tema selja taga kaks järgmist kohta kodurajal võistelnud kaks Sõmerpalu klubi noormeest, Kaarel Tilk ja Mikk Kallion (mõlemad KTM). Teises sõidus oli Tilk samuti teine, kuid Kallion pidi kolmanda koha loovutama Tristan Uigale (Husqvarna, Motoextreme). Etapi kokkuvõttes sai Kallion siiski Karu ja Tilga järel kolmanda koha. Sarja liidriks asus aga 256 punktiga Robert Sarapuu, kes Sõmerpalus (KTM, Yamamoto RC) oli viies.

50cc klassis oli taas meeldivalt palju osavõtjaid, 25. Väga kindlalt esines Remi Felman (KTM, RedMoto Racing), kes oli kiireim nii kvalifikatsioonis kui mõlemas võistlussõidus. Esimeses sõidus teine Enriko Peilman, kolmas Karl Teesalu (mõlemad KTM, RedMoto Racing). Teises sõidus suutis teise koha napsata soomlane Viktor Leppälä (KTM) ning Peilman jättis stardis kaheksas olnud Teesalu taas selja taha, kuigi vahe oli noortel võidusõitjatel finišis vaid 1 sekund. Etapi võitis Felman Peilmani ja Leppälä ees, sarja üldarvestuses juhib 289 punktiga Peilman.

Ka kõige väiksemate osalejate klass Toit's 50cc PW/Mini oli osalejaterohke, kui stardijoonele tuli 15 sõitjat. Kodurajal võidutses Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kuid Mattias Tamekant (KTM, RedMoto Racing) osutas talle mõlemas sõidus südi vastupanu, jäädes esimeses sõidus vaid 0,7 ja teises 24 sekundi kaugusele. Kolmas oli esimeses sõidus neljas ja teises kolmas olnud Sebastian Kõiv (KTM, Saku MK).

ENKV sarja kaheksas ja viimane etapp toimub 9. septembril Tuula krossirajal Harjumaal.