Üks jahmatavamaid pilte ilmus tänases Eesti Päevalehes. Sellel on näha, kuidas paarkümmend inimest rallit keelualast jälgivad ning turvamees, kes neid sealt tegelikult eemale peaks hoidma, seisab rahulikult käed taskus kõrval.

Teised jahmatavad pildid pärinevad ühest videost samast rallist, kus grupp inimesi pääses napilt raskest õnnetusest, kui mõned meetrid neist eemal auto kraavi sõitis ja üle katuse rullus.

Saaremaa ralli võistluste juht Gabriel Müürsepp vaatas üle Eesti Päevalehe saadetud pildid ja videod ning tunnistas, et inimesed viibisid tõesti ohtlikes kohtades. „Seal, kus auto teelt välja sõitis, oli 200 inimest turvalises paigas ning kõigest viis ohutsoonis. See peegeldabki mee ja tõrva vahekorda,” tõdes Müürsepp.

„Kiiruskatse ülem ei saanud turvaautodelt ega turvameestelt teadet, et inimesed seisavad vales kohas, seega ei olnud tal vajadust võidusõitu katkestada. Eks ka turvameestega on nii, et osa on head, osad väga head ning mõni üksik kehv, keda tuleb veel koolitada. Kui sa pole kaks meetrit pikk ja sama palju lai, on keeruline hulle korrale kutsuda. Ajad minema, tulevad tagasi.”