Õnnetus juhtus Ardu lähedal, Kose vallas Kõrvenurga külas kella 17 paiku, ütles Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja Madis Vaikmaa.

Vaikmaa sõnul kaotas ralliauto võistluse käigus lauges S-kurvis sõiduki üle kontrolli ja paiskus teelt välja ohutuslindi taga seisnud pealtvaatajate sekka. Õnnetuses hukkus 25-aastane ja 41-aastane mees ning 25-aastane naine. Üks hukkunutest samuti rallil osalenud, ent varem katkestanud rallisõitja.

Kiirabi toimetas tervisekontrolliks haiglasse nii ralliautot juhtinud Sander Sepa kui tema kaardilugeja Ants Uustalu.

Õnnetuse ajal pealtvaatajad ohutusnõudeid ei rikkunud, kinnitas Delfile võistluse pressiesindaja Rauno Paltser.

Õnnetuse üksikasju on asunud uurima nii võistluse žürii kui politsei, mistõttu alale ligipääs on suletud.

Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kadri Tammai ütles Delfile, et juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Karistus on süüdi mõistmise korral selle sätte sanktsiooni järgi kolmeaastane vangistus. Tammai märkis, et menetlus jätkub tunnistajate ülekuulamisega, kel võib õnnetuse asjaolude kohta infot olla.

Uurimist viib läbi Põhja prefektuur ja menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Harju ralli näol oli tegu Eesti autoralli ja DMACK Trophy ehk juunioride meistrivõistluste kolmanda etapiga. Järjekorras teisel Harju rallil osales 80 võistluspaari kaheksast riigist. Ralli võitis Siim Plangi Rainer Ausi ja poolaka Radoslaw Raczkowski ees.

Hea lugeja, kui olid rallit kohapeal vaatamas ja omad infot või pilte juhtunu kohta, saada need rahvahaal@delfi.ee.

Vaata õnnetuspaika kaardilt:

Traagilise avarii teinud Sander Sepp ja Ants Uustalu postitasid veel kaks tundi enne õnnetust Facebooki sellise pildi oma masinast:

Peale ss7 oleme oma klassi liidrid.Ralli on täieshoos ja kaks rasket katset veel ees. Kes veel ei ole Matsimäel siis hakake kohe liikuma!Posted by Sander Sepp - Ants Uustalu on Saturday, 30 May 2015