Hooaja seitsme esimese etapi järel hoiab eestlane 11 punktiga 20. kohta.

Soomer alustas Brno võistlust 13. kohalt ning lõpetas avaringi samal positsioonil. Teisel ringil langes eestlane kolme koha võrra, kuid alustas seejärel marulist konkurentide püüdmist ning oli sõidu keskpaigaks tõusnud 11. kohale.

Järelejäänud kaheksa ringi jooksul heitles Racedays meeskonna sõitja kohtade 11-13 nimel Kawasaki sõitjate Rob Hartogi ja Hikari Okobuga. 16-ringilise võistluse lõpetas Soomer 12. kohal ning teenis selle eest 4 MM-punkti.

Esikümnekoht jäi eestlasest 3,5 sekundi kaugusele. Brno etapi võitnud Jules Cluzelist (Yamaha) jäi Soomer maha 34,8 sekundiga.

"Sõiduga jäin ma ise rahule. Stardiga kaotasin kõvasti kohti, aga esimeste ringidega sain palju tagasi teha," sõnas Soomer. "Kogu sõidu jooksul oli väga palju sebimist Hartogi ja Okuboga, mille jooksul kulutasin väga palju rehve ega saanud lõpus enam päris tipptempot hoida. Kogu nädalavahetuse tööga võib aga isegi rohkem rahule jääda. Tegeleme jälle vaikselt peenhäälestusega ja kolme nädala pärast Misanosse minnes arvan, et saame siin rajatud vundamendilt jätkata, mitte jälle nullist alustada. Suur aitäh kõigile sponsoritele ja toetajatele," lisas eestlane.

Supersport MM-hooaja järgmine etapp sõidetakse 6.-8.juulini Itaalias.