Jaht Eesti meistritiitlile lõppes nii, et senine hooaja liider Taavi Toomara pidi tunnistama konkurendi paremust. Uueks meistriks sai Harold Valdma.

Eilne võistlus pakkus kõige suuremaid emotsioone eelkõige Harold Valdmale, kes pole teinud saladust oma suurtest eesmärkidest – lükata troonilt valitsev meister, kes oli veel enne eilset võistlust hooaja liider. Valdma näitas sitkeid sõite igas olukorras, sest Tallinnas Filtri teel peetud etapil olid ilmaolud muutlikud. Vihmasadu driftivõistlusi ei takista ning need ei suutnud peatada ka Valdma hoogsaid sõite.

Finaalsõitude ajaks olid rajaolud märjad, ent päikesepaistel järjest enam kuivasid, mis tähendas, et osa rajast oli veel märja tõttu libe, ent kuivadel osadel muutus libedus ootuspäraselt pidavaks. See nõudis kõikidel sõitjatelt auto valitsemist, sest vastasel juhul polnud kohtumine betoonäärega hõlpsasti välditav. Nii mõnigi sõitja jättis betooniäärde oma tagastanget ja muid juppe.

Valdma teekond finaalsõitudes polnud just kergete killast, sest vastasteks olid head Eesti konkurendid. Kohe esimeses ringis oli tema paariliseks Henri Puhmas, kellest Valdma suutis siiski jagu saata. Teises voorus aga sattus vastaseks tema kõige suurem konkurent – valitsev Eesti meister Taavi Toomara. Just see sõit võis osutuda komistuskiviks, sest kui võidab Toomara, ei ole Valdmal enam võimalust tulla Eesti meistriks.

Valdma tegi väga hea kopeersõidu Toomara taga, millele vastane kohtade vahetuses pisut alla jäi. See oli võit, mida Valdma oli ammu oodanud, sest edasine teekond oli kindlustatud ning võimalus meistritiitlile veel alles. Ka järgmine vastane Jako Pino pole papist poiss, ent seekord oli Valdma parem. Poolfinaali jõudes tervitas teda soomlane Janne Veikkanen, kelle vastu Valdma küll andis kõik võimaliku, ent sellest jäi pisut väheks. Valdmale jäi sõit kolmandale-neljandale kohale, kus kohtus Allan Lätiga. Sellest paarist väljus võitjana Valdma, kes sai teenitud kolmanda koha Põhjamaade drifti meistrivõistluste etapil. Finaalsõidus esikohale olid vastamisi soomlane Janne Veikkanen ning Mihkel Norman Tults. Sõit oli väga tasavägine ning Põhjamaade drifti meistrivõistluste teise etapi võidu võttis Veikkanen. Põhjamaade driftivõistluste tulemustest nopitakse välja Eesti võistlejate paremus, millest koorub välja Eesti meistrivõistluste paremik.

Esmakordselt Eestis olid rajal ka naised, kes osalesid uues sarjas Nordic Ladies Drift League. Naiste treeningsõidud toimusid koos teiste võistlejatega ning finaalsõidud peeti lausvihmas, mis tegi raja ülimalt libedaks. Olgugi, et tegemist on väga omavahel ühtehoidvate naistega, on nad ikkagi oma riigi parimad naisdriftijad ning võitu keegi niisama teisele ei kingi. Poodiumikohti jagus kolmele. Parima koha noppis soomlanna Krisse Aalto, teisele kohale tuli Eesti driftija Marje Salumets ning kolmanda koha sai lätlanne Kristena Stanevica. Kui teised naised pakkisid oma võistlusauto kokku pärast oma võistluse lõppu ning nautisid ülejäänud sõite pealtvaataja rollis, siis soomlanna Krisse Aalto otsustas sõita ka Põhjamaade drifti meistrivõistluste etappi koos meestega. Talle lihtsalt väga meeldib driftimine ning kasutab kõiki võimalusi maksimaalselt. Seejuures tuli tal see muljetavaldavalt hästi välja – kvalifikatsioonis sai ta 77,5 punkti, mis tagas talle edasipääsu top 32 tandemsõitudesse. Aalto võitis tandemsõitude esimest vastast Karl-Peeter Nõmmet ning tema järgmiseks vastaks oli kaasmaalane Janne Veikkanen. Aalto Veikkanenile siiski vastu ei saanud ning pidi leppima kaotusega. Hiljem selgus, et teda võitnud vastane oli väga heal tasemel ning võttis Põhjamaade parimate driftijate seas esikoha.

Etapi tulemused Eesti meistrivõistluste arvestuses:
Mihkel Norman Tults
Harold Valdma
Allan Lätt

Etapi tulemused Põhjamaade drifti meistrivõistluste arvestuses:
Janne Veikkanen
Mihkel Norman Tults
Harold Valdma

Nordic Ladies League
Krisse Aalto
Marje Salumets
Kristena Stanevica