Eile saadi kolmest planeeritud kiiruskatsest läbida vaid kaks, sest teine etapp jäeti vihmasajust põhjustatud rajakahjustuste tõttu ära. Eestlased said avakatsel 12. ja kolmandal katsel 10. aja ning olid päeva kokkuvõttes 11. positsioonil.

"On olnud väga raske päev. Rajal on nii palju vett ja kruusa, et on olnud väga raske leida õiget rütmi. Loodetavasti olud paranevad, peame olema vaprad ja suruma gaasipedaalile nii kõvasti kui saame," teatas Tänak eile M-Spordi pressiteate vahendusel.

Ühtlasi kiitis eestlane liider Evansit. "Elfyn on näidanud muljetavaldavalt sõites väga head kiirust ja see on meile kinnituseks, et ka meil oleks võimalik sama hästi esineda. Aga mul pole selleks hetkel lihtsalt enesekindlust," lisas Tänak.

Täna pidi Korsika rallil kavas olema kolm kiiruskatset, kuid neist esimene jäi tormikahjustuse tõttu ära. Teisel katsel kurtsid kõik sõitjad keeruliste rajaolude üle ning omapärastes tingimustes tõmbas pikima kõrre Jari-Matti Latvala, kes katsevõiduga liider Evansile 21,2 sekundit järele tõmbas ning nüüd Tänaku tiimikaaslasest vaid 1,7 sekundi kaugusele jääb.

Tänak sõitis 5. kiiruskatsel välja 11. aja (kaotust Latvalale +39,3), kuid tänu seni viiendat kohta hoidnud Robert Kubica katkestamisele tõusis eestlane ühe koha võrra 10. positsioonile.

Eesti rallimees ise võttis katse kokku järgnevalt: "Keeruline. Rada on kohati nagu Monte Carlos, aga mul on parem tunne kui eile. Võin olla natukene rõõmsam."

Kuuendal ehk ralli pikimal (48,46 km) kiiruskatsel oli Tänak kümnes (kaotust Sebastien Ogierile 30,3 sekundit). Üldliidriks kerkis aga Latvala, kelle edu Evansi ees on 2 sekundit.

"Ma pole üldse pettunud. Meil on jälle hea tunne - anname endast parima," sõnas Tänak päeva viimase katse lõpus.

Ralli jätkub homme, mil sõidetakse kolm viimast kiiruskatset.

Üldseis pärast 6. kiiruskatset: 1. Latvala +1:42.24,8; 2. Evans +2,0; 3. Mikkelsen +30,8, 4. Meeke +53,6; 5. Abbring +1.00,1; 6. Östberg +1.05,7; 7. Paddon +1.25,5, 8. Bouffier +1.37,2; 9. Sarrazin +1.51,6; 10. Tänak +1.53,9.