Sel nädalal sõidetav etapp on antud sarja kalendris hooaja teine. Esimene etapp peeti 27.-29. oktoobrini Hiinas Zhuhai ringrajal. Jaanuaris sõidetakse veel Tais Buriramis ja veebruaris Malaisias Sepangis. Vaid Tais on kavas kuue tunni sõit, Malaisias tuleb autodel rajal olla taas neli tundi.

Täna oli Asmeril Oyama linnas asuval ringrajal, kus peeti ka 2007. ja 2008. aasta F1 Jaapani GP, ametlik testipäev. Neljatunnine põhisõit, mida saab otseülekandes jälgida Motorsport.TV vahendusel, algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 5.20. Kvalifikatsioon Asmeri klassi (LMP2 ehk Le Mans Prototype 2) autodele peetakse laupäeval kell 7.35.

Asmer sõidab Eurasia Motorsport tiimis koos jaapanlase Yoshiharu Mori ja austraallase Scott Adrewsiga.

Endine BMW Sauberi vormel-1 tiimi testisõitja Asmer on kereautodel kätt proovinud varemgi. 2014. ja 2015. aastal osales ta sarjades nagu Spa 24 tunni sõit, ADAC GT Masters, Blancpain GP Series ja Dubai 24 tunni sõit.

"Väga äge ja kaif tunne oli üle pika aja nii kiiret autot juhtida! Tõmbas kohati päris tugevasti muigele," võttis Asmer esimese testisõidu emotsioonid kokku. "Esimene päev läks suurest pilliga harjumisele. Tegemist on palju kiirema masinaga kui kõik need GT autod, millega ma varem sõitnud olen."

Kuna Asmer näitas täna tiimikaaslastega võrreldes head minekut, võib juhtuda, et just tema pannakse homme sõitma kvalifikatsiooni. Pühapäeval saab Asmer - klassifikatsioonilt "plaatinum" sõitja - rooli keerata ligi poolteist tundi.

Aasia Le Mans sarja korraldab autoklubi ACO, kes asutas ja juhib ka kuulsat Le Mansi 24 tunni sõitu. Asian Le Mans Series on 2007. aastal pillid kotti pannud Japan Le Mans Challenge järeltulija. Tegemist on sarja kuuenda hooajaga.