Masinaklassis SW 500 tõotab tulla selline sõit, millist siinmail varem nähtud pole. Registreerunud on Euroopa paremikku kuuluvad võistlejad Soomest ja Lätist ning üks sõitja ka Venemaalt. Nende seas näiteks ka 2013. aastal Eestis võistelnud Deniss Zvorigins ja Janne Nyman. Neile pakuvad konkurentsi kaks võistlejat Eestist, Martin Kimmel ja Kairo Falten.

Üldse on võistlejaid registreerunud kuude erinevasse masinaklassi.

Eelmisel aastal Eestis täiskasvanutele meistri- ega karikavõistlusi ei toimunud. 2014. aasta karikasarja üldvõitja masinaklassis SW 500 Kv Joel Sudnikevits/Bruno Bachman on rajal ka seekord. Speedway 500 Kv klassis on speedway spetsiaalmootorrattaid rajal 4, ka see on Eestis esmakordne.

Speedway 85 masinaklassis konkureerivad kuus Eesti sõitjat eesotsas eelmise aasta võitja oli Karl Johannes Lattikuga, ning kaks võistlejat Soomest.

Näha saab ka kaht päris väikest speedway sõitjat klassis Speedway Mikro, kes sõidavad ainulaadsetel Eestis ehitatud custom mootorratastel.

Flat track masinaklassides on sel korral rajal ainult lapsed kahes masinaklassis: FT 50 ja FT 65. Näiteks on stardis ka eelmisel nädalavahetuse toimunud Hartwall Jaffa noortesarja teise etapi võitja masinaklassis 50cc jun - Sten Kevin Toomela.

Võistlussõidud algavad Tabasalus Ranna Speedway mototrekil kell 12.