Kardisõidu Rotaxi maailma karikavõistlustel Portugalis Portimãos alustati täna eelsõitudega. Kõik sõitjad said rajal käia kaks korda. Eestlastest saab päeva enam-vähem kordaläinuks lugeda ainult Aavo Talvar. Klassi Rotax Senior eelsõite alustas ta 10. kohalt, kuid stardipositsioon välimises rivis ei tõotanud head. Esimese eelsõidu avaringil kaotaski Aavo robinal kohti, kuid võitles end lõpuks siiski 11. kohale, samuti jäi tema nimele kiireim ring. Teises eelsõidus õnnestus Aavol start peaaegu ideaalselt ja tõusis viiendaks. Ehkki seejärel pääsesid mõned konkurendid mööda, tegi Aavo kaotatu hiljem tasa ja finišilipu alla jõudis ikkagi viiendana. Kiireimast ringist jäid sedapuhku küll mõned sajadiksekundid puudu.

Teine meie Rotax Seniori sõitja Kario Kivi alustas eelsõite alles 16. reast. Esimeses sõidus kergitasid hea start ja avaring ta 24. kohale, hiljem möödus Kairo veel kolmest konkurendist, kuid kahe viimase ringiga suruti ta uuesti 24.-ks tagasi. Teine eelsõit kulges enam-vähem sama stsenaariumi järgi. Kairo tõusis 18. kohale, ent trügiti siis nii õnnetult rajalt välja, et ta langes võistlejaterivis täiesti viimaseks. Protokolli läks kirja 33. koht.

Rotax Juniori sõitjal Ralf Aronil algas päev hoopis halvasti. Esimese eelsõidu esimeses järsus kurvis asetleidnud massikokkupõrke järel oli tema üks kahest sõitjast, kes katkestama pidi. Teises sõidus tegi Ralf aga vägeva etteaste, trügis end võistlejaterivis järjest ettepoole ja lõpetas 16. kohal.

24. kohalt Rotax Mastersi eelsõite alustanud Priit Sei tõusis esimeses stardis tasapisi ettepoole ning kui ruudulipp langes, läks talle kirja 18. koht. Teine eelsõit aga sai sisuliselt läbi enne kui õieti alatagi jõudis. Esimesse kurvi pidurdamisel blokeerusid Priidu kardil tagarattad ning kui ta ükskord „põllult“ tagasi rajale pääses, oli kogu võistlejaterivi kaugel ees. Protokolli kirjutati 27. koht.

Eesti tiimi DD2-klassi sõitja, mulluse MK kolmanda koha võitja Georg Vann aga loobus üldse edasivõistlemisest. Vilets mootor ei võimaldanud kolmapäeval peetud ajasõidus enamat 46. tulemusest. Sel juhul on võimalik mootor välja vahetada, kuid korraldajatel polnud enam ühtki varumootorit. Georgile anti terve mootori asemel vaid uus silinder, kuid hommikune soojendussõit näitas, et kiirust polnud kardil endiselt. Kuna vahe kiirematega oli üle poole sekundi ingikohta, otsustatigi rohkem rajale mitte minna.

Eestlaste tulemused esimeses kahes eelsõidus:

Ralf Aron Rotax Junior 34. ja 16.

Kairo Kivi Rotax Senior 24. ja 33.

Aavo Talvar Rotax Senior 11. ja 5.

Priit Sei Rotax Masters 18. ja 27.

Kolmandad eelsõidud toimuvad reede hommikupoolikul. Kolme eelsõidu kokkuvõttes pääsevad kõigis klassides 28 paremat otse finaali. Kohtadele 28 kuni 62 jäänud saavad kuut finaalikohta üritada reede pärastlõunal peetavates lohutussõitudes. Finaalid (kõigis klassides eelfinaal ja finaal) sõidetakse laupäeval.