Ligi 30-kraadises tuulevaikses kuumuses Po jõel asuval vastuvoolu rajal peetud esimese MM-etapi laupäevases ajasõidus oli Erik Aaslav-Kaasik küll teine, kuid kõik kolm võistlussõitu võitis äsja Euroopa meistritiitli saanud noormees kindlalt ja puhtalt.

„Ajasõidus lõhkusin mootori ja sain sõita ainult kaks ringi. Minuga täpselt sama aega sõitis veel kaks võistlejat, kuid kuna Luca Finotti sõitis selle välja esimesena, määrati tema ajasõidu võitjaks,“ rääkis Erik Aaslav-Kaasik. „Esimeses sõidus oli mul ees jälle sama poolakas Henryk Synoracki, kuid seekord ei pidanud ma temast möödumiseks ootama neli ringi nagu EM-il. Start on mulle suhteliselt keeruline, kuid lõppkiirusega võtan teistele järgi.“

Laupäevahommikuses kvalifikatsioonis sai viienda koha Eriku vennatütar Sanna Aaslav-Kaasik. Laupäeval peetud esimese sõidu stardis läks võistlejate vahel kõvaks punnimiseks ja Sanna lasi kokkupõrke vältimiseks gaasi maha. See tähendas, et ta asus teisi jälitama viimasena ning suutis lõpuks välja võidelda seitsmenda koha. „Kiirust mul on ja suutsin päris palju konkurente noppida,“ kommenteeris Sanna.

Tänases teises sõidus saavutas tütarlaps puhta sõiduga viienda koha. Viimases, kolmandas sõidus õnnestus start ülihästi, esimesse poisse jõudis ta praktiliselt liidrina. Sõidu edenedes oli ta kolmas, kuid ühel pöördel jäi ette ringiga mahajääja ja Sanna langes tugevasse lainesse. „Paat läks katki, aga ma ei saanud sellest ise aru ja püüdsin teistele järele jõuda. Ühel hetkel, niipea kui gaasi maha lasin, paiskas mulle ette rooli juurde sisse pahmakas vett. Päästsin ennast ise, aerutasin kalda juurde, hüppasin kaelasügavusse vette ja hoidsin mootorit veest väljas, et see kotti ei läheks,“ kirjeldas Sanna sündmusterohke päeva lõppu, kui talle viimaks need pealtvaatajad, kes ei pildistanud, appi tulid. Vaatamata viimase sõidu katkestamisele sai Sanna etapi kokkuvõttes kuuenda koha.

Etapi kokkuvõttes sai teise koha ajasõidu võitja itaallane Luca Finotti, kolmas oli valitsev maailmameister Henryk Synoracki Poolast. Maailmameistrivõistlustel sõidetakse veel kaks etappi: augustis Ukrainas ja septembris Itaalias.