Hooaeg algab aprilli keskel Itaalias, teine etapp sõidetakse Horvaatias, kolmas Soomes ja neljas Saksamaal. Bienel Euroopa meistrivõistlustelt eelnev kogemus puudub, ehkki sarnastes oludes, kus toimuvad EM-etapid, on ta võidu sõitnud ka varem.

„Itaalias, kus algab EM-hooaeg, toimus 2013. aasta kuuepäevane enduro võistlus Six Days of Enduro, kus osalesin Eesti klubide koondises. Samamoodi olen võistelnud maailma ühel raskemal endurol Red Bull Romaniacs (Rumeenias), kus peaks olema Horvaatiale üsna sarnased olud. Soomes olen võistelnud korduvalt nii suvel kui talvel, ainult Saksamaal pole veel võistlemas käinud,“ kommenteeris Biene.

17-aastane Biene siirdus motokrossi juurest enduro radadele 2013. aastal, võites esimesel hooajal juunioride meistritiitlid enduros ja enduro sprindis nii Eesti kui ka Baltimaade arvestuses. Samal aastal tuli Biene täiskasvanute konkurentsis Eesti meistriks kestvuskrossis ja Läti meistriks Enduros E 1 masinaklassis. Mullu võistles ta kogu hooaja täiskasvanute arvestuses ning saavutas enduro Eesti meistrivõistlustel võimsaimas E-1 masinaklassis 3. koha.

Tänavusel võistlushooajal on juba neli sõitu tehtud. Kahel talvisel kestvuskrossi Eesti karikavõistluste etapil Mõedakal ja Pärnus sai Biene E-1 masinaklassis 1. koha, tulles nii talvise hooaja kokkuvõttes ka oma masinaklassis Eesti karikavõitjaks. Rahvusvahelist kogemust käidi hankimas Soomes, sealse enduro meistrivõistluste avaetapil ning ühel väiksemal sprindivõistlusel.

„Soomlased on enduromaailmas tuntud kiired sõitjad ja kogemuse mõttes olid need võistlused mulle väga kasulikud,“ sõnas Biene ning lisas, et raskeks tegid Soome meistrivõistluste avaetapi sealsed ilmastikutingimused. Paksu lund polnud, kuid rada oli jäine.

Praegu tegeleb Biene igapäevaselt oma füüsilise vormi parandamisega, osaledes nädala jooksul ujumise, kergejõustiku ja jõusaali treeningutel. Laupäevad ja pühapäevad mööduvad tsikli seljas, kas siis sõidutreeningul või mõnel võidusõidul.