Jopa nime kandev võistlus on tänavu väga kompaktne ja enamus programmist toimub Järsi külas asuva Aave Transport firma territooriumil või selle vahetus läheduses. Nii on firma alal võistluste sekretäriaat, võistluse start ja finiš ning mõnesajad meetri kaugusel sõidetakse ka kaks krossikatset. Esimene neist asub keskusest 500 ja teine ainult 100 meetrit. Ainult enduro katse sõidetakse 10 kilomeetri kaugusel Igavere tee äärses metsas. Pühapäeval toimub aga vägev finaal võistluskeskusest 2,5 kilomeetri kaugusel asuval Aruküla krossirajal, kus iga klass stardib eraldi ühisstardist rajale. Sarnast lahendust kasutakse aina enam rahvusvahelistel tippvõistlustel ja see oli kasutusel ka Slovakkias toimunud ISDE-l ehk rahvakeeli Rahvuste endurol.

Lisaks sõitjate ja klubide arvestusele peetakse maha ka rahvuskoondiste vaheline mõõduvõtmine, kus igat riiki võib esindada mitu meeskonda. Kõikide sõitjate vahel toimub ka vägev loosimine, kus peaauhinnaks uue Mercedes-Benz GLC maasturi ühenädalane kasutusõigus.

Laupäeval asuvad esimesed sõitjad rajale kell 10:00 ja seda siis Aave Transpordi territooriumilt, pühapäeval peavad aga mehed tunni võrra varem ärkama, sest start toimub juba 9:00.

Võistlusrada on 55 kilomeetrit pikk ning see sisaldab ühte enduro ja kahte krossikatset. Laupäeval sõidetakse neli ringi, millest esimesel ei võeta aega ning pühapäeval on ainult üks ring ja võistluse lõpetab ühine motokross.

Registreerunud võistlejate nimed, võistluse juhendi ja muu info leiab veebilehelt www.msport.ee/events/enduro-emv-iv-etapp.