Rahvuste supermoto toimub sel aastal Alcañiz Teruelis Motorlandi rajal. Osavõtjate hulk on märkimisväärne, juunioride tiim on lisaks põhivõistkonnale väljas Prantsusmaal, Hispaanial, Suurbritannial ja Soomel. Eksootilisemad tiimid Rahvuste supermotol on vast Brasiilia ja Türgi.

Eesti tiimi üks juhte ja siinse supermoto eestvedajaid Ivar Kiil seab meie eesmärgid väga realistlikena: pääseda eelkõige finaali ning edasi 10 parema hulka. Eelmisel, 2010. aastal oli Eesti koondis Prantsusmaal toimunud Rahvuste supermotol kaheksas.

Värske Eesti meister Taavi Nassar ennustab, et kuna kohal on palju meeskondi, siis meie meeste esmane eesmärk saab olema jõuda laupäeval finaali ehk 15 parema sekka. „Sealt edasi on kõik kohad boonuseks,“ ütleb Nassar. „Eelmise aasta kaheksanda koha ületamine saab olema üsna keeruline, aga lähme kindlasti endast parimat andma.“

Ka teine tiimi liige Andre Kiil leiab, et eelmise aasta tulemusest (mil üks meeskonnaliige, Rannar Uusna, vigastuse tõttu rivist välja langes ja arvestatavat tulemust ei saanud) tahaks tingimata paremat kohta saada, kuid kerge see olema ei saa. Lisaks avaneb kõigil kolmel, eriti esmakordselt nii kõrges konkurentsis sõitval noorukesel Prants Palsil, hea võimalus võrrelda oma kiirust maailma kiireimatega.

Eestlased tahaksid kindlasti ära teha Lätile ja Leedule ning kahtlemata on suur kiusatus rinda pista põhjanaabrite soomlastega, kellega koduradadel nagu võrdne võrdsega maadeldud. Soomlased omakorda seavad oma põhimeeskonnale (Mauno Hermunen – hetkel maailmameistrivõistluste üldarvestuses neljas, Asseri Kingelin ja Toni Klem) kõrgeid lootusi. Esikohale hakkavad kindlasti võitlema prantslased (vennad Chareyre'id hoiavad MM-i üldarvestuses kahte esimest kohta), itaallased, sakslaste, kuid kahtlemata võib ette tulla ka põnevaid üllatusi.

Eesti meeskonda Rahvuste supermotol toetavad Citroen ja Brentex Trailer.