Kohtumisel tutvustas ta uuenenud autoralli Euroopa meistrivõistluste sarja ja sellega kaasnevaid võimalusi tutvustada Eestit kui turismisihtkohta nii Euroopas ja mujal maailmas. Nimelt on Eurosport Events huvitatud, et üks sarja etapp toimuks järgmisel aastal Eestis ja selleks oleks auto24 Rally Estonia.

auto24 Rally Estonia poolt viibis kohtumisel ralli direktor Urmo Aava, kes tutvustas Baltikumi suurima autospordisündmuse plaane ja eesmärke. EAL poolt osalesid kohtumisel juhatuse esimees Erik Lepikson ja peasekretär Martin Harak. Autoralli Euroopa meistrivõistlusi peetakse alates sellest aastast Eurosport Events eestvedamisel - tegemist on promootorfirmaga, mis oli varem IRC rallisarja taga ja on aastaid olnud turismiautode MM-sarja WTCC promootor. Koostöös Rahvusvahelise Autoliiduga (FIA) on Eurosport Events eesmärgiks viia Euroopa meistrivõistlused uuele tasemele, mis tähendab kõrge kvaliteediga osavõistlusi, telesaateid ja televisiooni otseülekandeid, mida näevad miljonid televaatajad üle maailma.

auto24 Rally Estonia on Baltikumi suurim autospordisündmus, mille osalejate hulgas on olnud MM-rallide võitjaid ja mis on tänavu teist aastat historic-autode Euroopa meistrivõistluste etapp. Ralli korraldajad on otsinud võimalust astuda arengus samm edasi ja seetõttu on planeeritav koostöö Eurosport Events’iga atraktiivne mõlemale poolele. auto24 Rally Estonia korraldus on FIA poolt saanud postiivset tagasisidet, eesotsas FIA rallikomisjoni juhi Jarmo Mahoneniga. Huvi üles näidanud Eurosport Events näeb auto24 Rally Estonia’s potentsiaali olla Euroopa meistrivõistlustel parim kruusaralli, nagu seda on Soome MM-ralli WRC sarjas. Seda nii kiiruskatsete valiku, kompaktsuse ja korralduse poolelt. Mõlemal osapoolel on huvi pikema koostöö vastu.

Ralli direktori Urmo Aava hinnangul kasvaks ralli eelarve Euroopa meistrivõistluste etapi puhul minimaalselt kolm korda. Lisaks erasektori kasvavale toetusele on sellise mastaapse sündmuse puhul väga oluline ka riigi roll, seda nii rahastuse kui koostöö osas kohalike omavalitsustega, mis juba praegu sujub hästi. Autoralli Euroopa meistrivõistluste etapp Eestis aitab tutvustada Eestit turismi sihtkohana ja seda mitte ainult ralli toimumise ajal. Sellele aitavad kaasa telesaated ja televisiooni otseülekanded, mis jõuavad hinnangulisel 20 miljoni televaatajani nii Eurospordi kui kümnete teiste telekanalite vahendusel üle maailma. Lisaks sellele annab Euroopa meistrivõistluste korraldamine Eestis võimaluse reklaamikampaaniaks Eurospordi telekanalis tutvustamaks Eestit kui turismi sihtkohta.

Selle kõrval on väga oluline, et Euroopa meistrivõistluste etapp suurendab kindlasti publikuarvu, kellest märkimisväärne osa on välisturistid. Kui 2012 aastal oli ligi 25 000 inimesest, kes said osa ja jälgisid ralli sündmusi 16% välismaalased, siis Euroopa meistrivõistluste etapi puhul oleks mõlemad numbrid kindlasti suuremad. Kõike eelnevat arvesse võttes ja tuginedes Eurosport Events varasematele prognoosidele, toob autoralli Euroopa meistrivõistluste korraldamine Lõuna-Eesti ja Eesti majandusse otseselt või kaudselt viis miljonit eurot.

Kohtumise lõpus tõdesid EAS’i ja Kultuuriministeeriumi esindajad, et autoralli Euroopa meistrivõistluste etapi Eestis korraldamine on kindlasti huvipakkuv projekt, mis toob siia tipptasemel võistluse ja tutvustab Eestit mujal maailmas. Otsus riigipoolse rahastuse osas peaks saabuma lähikuudel.

auto24 Rally Estonia 2013 leiab aset 19.-20. juulil Otepääl ja selle ümbruses ja sarnaselt eelmise aastaga on tegu Eesti, Läti, Balti ja NEZ autoralli meistrivõistluste etapiga ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga.