Ühtekokku on 22. oktoobril algavale SuperMoto aasta tähtsaimale võistlusele registreerunud 16 meeskonda 13-st riigist, kus 2 tiimiga on väljas Saksamaa, Šveits ja Hispaania.

Eesti eest sõidavad vennad Patrick ja Prants Pals, kes on Eestit esindanud vastavalt 5 ja 6 korda, kuid kolmanda liikme Laane jaoks on tegemist debüüdiga. Sarnaselt eelmistele aastatele lähevad Eesti eest välja parimad sõitjad, sest Patrick Pals võitis Soome meistritiitli ning saavutas parima eestlasena Eesti meistrivõistlustel teise koha. Tema vend Prants sai EMV arvestuses kolmanda ning Laane oli eestlastest neljas ja tabelis 8.

Enne Hispaaniasse minekut võistlesid meie koondise sõitjad Venemaal ja Valgevees. Moskvas võitis sealse võistluse Patrick Pals ja Prants oli kolmas, Minskis peetud võistlusel oli taas võidukas Patrick Pals ning kolmas oli tookord Laane.

11ndat korda toimuv Rahvuste SuperMoto toimub tänavu väga moodsal ringrajal, kus SuperMoto raja pikkuseks on 1,4 kilomeetrit, millest 400 meetrit on lahtise pinnasega osa ning ülejäänud osa kulgeb juba asfaldilindil.

Eesti sõitjad otsustasid Alcarrases tõsise treeningu teha ja mis selleks parem, kui võistlus ning nii otsustatigi Hispaania meistrivõistluste etapist osa võtta. Esimeses sõidus oli meie meestest nobedaim 22 osaleja hulgas viiendana lõpetanud Patrick Pals, Prants ületas lõpujoone 11. ja Laane 14. kohal.

Teises sõidus oli taas eestlastest kiireim Patrick, kes sai 8. koha, Laane ja Prants said kirja vastavalt 13. ja 14. koha. Päeva viimases võidukihutamises oli Patrick 7., vend Prants 11. ja Laane 12.
Kolme sõidu kokkuvõttes sai Patrick SM Open klassis 4. ja Prants 7. koha, Laane võistles noorte arvestuses ja oli seal 5.

Eesti koondise eestvedaja Margus Ostniku sõnul meie sõitjatele rada meeldib ja noortel meestel seisab ees tõsine treeningnädal, et rajaga ning eriti just selle asfaldiga maksimaalselt hästi sina peale saada.

Laupäeval sõidetakse Hispaanias kvalifikatsioonid ning pühapäeval finaalid.