Esimesena asus eestlastest stardijoonele Rahvuste krossil juba 18ndat korda osalev Tanel Leok (Husqvarna), kes sai hea stardi ja oli kohe esikümnes, kus ta sõitis enamus sõidust. Kahjuks hakkas aga eestlase tsikkel sõidu lõpus streikima ning Leok veeres üle lõpujoone 25. kohal. Sõidu võitis itaallane Antonio Cairoli (KTM) sakslase Ken Roczeni (Honda) ja stardikurvis kukkunud ning viimaselt kohalt kolmandaks sõitnud tänavuse MXGP klassi maailmameistri hollandlase Jeffrey Herlingsi (KTM) ees.

Järgmises sõidus startis esmakordselt Rahvust krossil võistlev Hardi Roosiorg (KTM), kes sai tagasihoidliku stardi ning oli alguses kolmandas kümnes. Sõidu jooksul noormehe tempo aga paranes ja lõpujoone ületas ta 16. kohal. Sõidu esikolmiku moodustasid prantslane Dylan Ferrandis (Yamaha), austraallane Hunter Lawrence (Honda) ja sakslane Henry Jacobi (Husqvarna).

Viimases sõidus sai Harri Kullas väga hea stardi ja oli kohe seitsmes. Sõidu edenedes suutis ta oma kohta parandada ja oli lõpuks viies, jäädes neljandast kohast ainult sekundi kaugusele. Esimeseks kihutas end hollandlane Glenn Coldenhoff (KTM), kellele järgnesid ameeriklane Justin Barcia ja belglane Jeremy Van Horebeek (mõlemad Yamaha).

Kui nõrgim tulemus maha arvatud võitis kvalifikatsiooni Holland (4 punkti), teised olid itaallased, kes kogusid prantslastega võrdselt 5 punkti. Eestile kuulus 21 punktiga 12. koht, kusjuures sama arvu punkte said 11. tulnud Kanada ja 13. koha teeninud belglased.

Pühapäeval sõidetakse kolm finaalsõitu, kus kõikides osaleb igast riigist kaks sõitjat. Esimesena lähevad meie sõitjatest rajale Leok ja Roosiorg ning seda kohaliku aja järgi kell 13:10 (Eestis 20:10).