RX Academy klassis, kus võetakse mõõtu korraldaja poolt välja pandud võrdsetel masinatel, võistelnud juuniorsportlane Marko Andreas Muru alustas võistlust teravalt – esimeses eelsõidus saavutati II, teises eelsõidus IV ja kolmandas eelsõiduvoorus III koht. Poolfinaalis jooksis aga rehv poole sõidu peal maha ning sellega oli võistlus Muru jaoks lõppenud – tulemuseks 8. koht.

„Võib öelda, et tegelikult läks täitsa hästi – Marko on oma vanuse kohta (14) väga tubli ja suudab pakkuda endast oluliselt vanematele tõsist konkurentsi. Kuigi stardid läksid vähese kogemuse tõttu aia taha, siis sõidu jooksul oli hoog kogu aeg üleval. Võrdsed masinad annavad võistlusele ka hoopis teistsuguse dünaamika ning kohtasid mängitakse erinevate sõiduvoorude lõikes päris palju ümber. Uue kogemusena saime sõita otsekastiga, mis vajab veel kindlasti harjutamist. Järgmine etapp, mis toimub juba sel nädalavahetusel Rootsis Höljeses, saab olema põnev,“ kommenteerib avaetappi Marko isa Priit Muru.

Speedcar Xtreme klassis, kus ollakse rajal samuti võrdsetel masinatel, võistelnud Ruve Veski saavutas esimeses eelsõidus III, teises eelsõidus II ja kolmandas eelsõidus IV koha. Sellega oli koht poolfinaalis kindlustatud. Poolfinaalis tuli vastu võtta aga neljas koht, mis jättis ta finaalist napilt välja. Punktide järgi läks lõpptulemusena kirja 10. koht.

„Võib enam-vähem rahule jääda. Poolfinaalis tegin natuke vale otsuse – läksin hea stardi järel kohe alguses jokkerisse. Nüüd tagantjärgi mõeldes oleks võinud jokkeri läbimise lõpupoole jätta ja kohe alguses teistega hoopis kohavõitlusesse minna. Eesmärk poolfinaali saada sai küll täidetud, aga natuke jäi tulemus kripeldama – nägin, et võimu oli tegelikult natuke rohkemaks. Järgmisel korral tuleb ise natuke julgem olla,“ analüüsib Veski tulemust.

RallyX on Ice järgmine etapp sõidetakse juba sel nädalavahetusel (10. veebruar) Rootsi kuulsal rallikrossirajal Höljeses. Veski ja Muru sõitusid on võimalik jälgida ka otseülekandes veebilehelt motorsport.com.