Mägedes 720 meetri kõrgusel asuv Cingoli rada on suurte tõusude ja langustega ning kõva-libiseva pinnasega on eestlastele harjumatu ja tahab kohanemiseks aega. A-grupi kvalifikatsooni sõitis Kevin Saar, kes sai hea stardi, kuid läks pisut alt rehvialikuga. Vahetult enne starti kasteti rada korralikult, mistõttu tuli sõidu jooksul mitmeid kohti loovutada. Kevin lõpetas 9. kohaga.

Teistel läks ajasõidus paremini: Sten Jupaschevski sai 5. ja Martin Filatov 5. koha, tiimi kokkuvõttes kvalifikatsooni 7. koht (11 punkti). Kõik eestlased sõidavad Hondadel. Punktivahed jäid teiste meeskondadega võrreldes väikesed ja stardikoha valimisel see väga suurt rolli ei mängi.

Finaali pääses üldse 15 riiki kahekümnest. Kvalifikatsooni võitis ülekaalukalt USA (Thomas Porter Brown, Joel Hetrick ja Chad Wienen, 2 punkti), teine oli Prantsusmaa (5 p), kolmas Itaalia (7 p). „USA tiim tundub kõigile püüdmatu, aga ülejäänutega peaks olema võimalik võidelda,“ ütles Eesti meeskonna manager Tõnu Põdra. 2016. aastal saavutas Eesti quadie meeskond Rahvuste krossil kolmanda koha.