Esiveolised: Andre Kurg vs Janno Ligur vol 2

Kui eelmisel etapil Missos väljus gigantide heitlusest võitjana Andre Kurg, siis sel korral oli võidumees nüüd juba oma autoga rajale tulnud Janno Ligur. Siiski – lihtsalt midagi kätte ei antud. Esimeses eelsõidus oli kõige kiirem mees Ligur ning Kurg pidi leppima teise ajaga. Teises eelsõidus tegi Ligur aga valestardi ning lõpptulemusele karistusena juurde liidetud 30 sekundit viisid ta lausa 11. kohale. Sõidu võitis hoopis Arvo Kask ning Kure ette mahtus ka veel juunior Marko Andreas Muru. Kolmandas eelsõidus oli kõige kiirem taas Kurg, Ligur kohe kannul. Sellega oli seis 2:1 Kure kasuks. Poolfinaalides tegi Ligur korraliku pingutuse ning viigistas skoori. Kure ette mahtus veel ka Liguri võistkonnakaaslane Varul. Seega jäi otsustavaks finaal, kus võistluspinge võttis aga oma. Nimelt sai Kurg valestardi eest karistuseks kohustuse läbida jokkerring kahel korral. Kuigi vaatamata karistusele õnnestus tal teha ikkagi üks korralik sõit ja võtta poodiumi teine koht, siis oli selge, et Ligurile sellisest positsioonist enam järgi ei tule. Nii ongi nüüd Kurg vs Ligur jõukatsumised viigis – 1:1.

Super1600 klassi esikolmik:
1. Janno Ligur (Škoda Fabia)
2. Andre Kurg (Škoda Fabia)
3. Mihkel Varul (Peugeot 206)

Junior1600 klassi esikolmik:
1. Marko Andreas Muru (Honda Civic)
2. Martin Juga (Lada Samara)
3. Romet Reisin (Volkswagen Golf)

Tagaveolised: Rommi Pukk võttis esimese etapivõidu

Hooaja alguses väga kiiret sõitu näidanud ning favoriidistaatusesse tõusnud Rommi Pukk, kes järgnevatel etappidel tehnikaprobleemidega maadles, võttis lõpuks oma esimese etapivõidu. Sarja üldliider Margo Soomets, kes naljalt jalga gaaspedaalilt maha ei võta, ületas täna finišijoone teisena. Kolmas oli Siim Sündema. Lisaks väga tihedale mõõduvõtule läbi kogu võistluspäeva, kus poodiumikohad käisid käest kätte kokku viie mehe vahel, leidis selle klassi finaalis aset ka üks intsident, mida Eesti rallikrossis sageli ei kohta. Nimelt näeb võistlusmäärus ette, et kui esimene valestart finaalis n-ö antakse andeks ning eksija saab karistuseks kohtustuse läbida jokkerringi kahel korral, siis teise valestardi tegija juba diskvalifitseeritakse. Selle õnnetu triki tegi täna ära vanameister Kalmer Vaht, kes vaatas finaalsõitu hoopis raja kõrvalt.

Touringcar klassi esikolmik:
1. Rommi Pukk (BMW 120)
2. Margo Soomets (Ford Fiesta)
3. Siim Sündema (Ford Fiesta)

Krosskardid: Eero Nõgene lõi platsi puhtaks

Krosskartide tänane päev kulges Eero Nõgese taktikepi all. Vaid poolfinaalis sai löögile kaasvõistleja Kenneth Pohl, kes edestas Nõgest 0,478 sekundiga, aga sellega ka trooni kõigutamine piirdus. Finaalis järgnesidki Nõgesele Pohl ja Ruve Veski. Tooni andsid selles klassis ka juuniorid Josep Ralf Nõgene ja Sander Sepp. Kui eelringides oli domineerivam pigem Joosep Ralf Nõgene, siis finaalis kimas ettepoole Sepp.

Crosskart Xtreme klassi esikolmik:
1. Eero Nõgene
2. Kenneth Pohl
3. Ruve Veski

Crosskart Xtreme Junior klassi esikolmik:
1. Sander Sepp
2. Joosep Ralf Nõgene
3. Robert Kutsar

Nelikvedu: Raini Roomets liigub sihikindlalt üldvõidu suunas

Täna oli taaskord päev, kus hetkel veel tagaajajarollis olev Raini Roomets liikus sarja üldliidrile ja kahekordsele Eesti meistrile Andri Õunale jälle sammukese lähemale. Kui kõik kolm eelringi hoidis liidrikohta Õun, siis finaalis väga hea stardi teinud mehe taktika vääratas ning Roomets pääses juhtpositsioonile juba esimese ringi keskel. Kolmas oli Ain Laiverik. Kas Õun on enne hooaja lõppu kiirust jäädavalt kaotamas või on tegemist vaid ajutiste ebaõnnestumistega, saame näha juba hooaja eelviimasel etapil, mis toimub järgmisel nädalavahetusel Vasalemmas.

Supercar klassi esikolmik:
1. Raini Roomets (Škoda Fabia)
2. Andri Õun (Ford Fiesta)
3. Ain Laiverik (Mitsubishi Lancer Evo)