Kvalifikatsioon algas Varik – Kurpnieksile (WSP/Zabel) hästi, kui nad said hea stardi ja kihutasid kõrgel kuuendal kohal. Kahjuks purunes nende tsiklil mõned ringid enne lõppu sidur ja nendele märgiti lõpp-protokolli 27. koht.

Esimese sõidu võitsid hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (WSP/Zabel), kellele järgnesid MM-liidrid prantslased Valentin Giraud ja Nicolas Musset (WHT/KTM) ja Jan Hendrickx koos lätlase Elvijs Mucenieksiga (WSP/Husqvarna). Varik – Kurpnieks tulid avaringilt kahekümnenda koha piirimail, kuid sõidu edenedes parandasid nad oma kohta ning lõpujoone ületasid 15-ndal kohal.
Bax – Stupelis suutsid ka teises sõidus kõik konkurendid seljatada ja seekord lõpetasid teisena avasõidus viienda koha saanud kümnekordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen, kellel tänavu korvimeheks kaasmaalane Robbie Bax. Kolmandana kihutasid taas üle lõpujoone Hendrickx – Mucenieks, Varik – Kurpnieks olid ka nüüd esimese ringi lõppedes 20-nda koha piirimail, kuid selles sõidus oli nende hoog parem ning ruudulise lipu alt sõitsid nad läbi 13-ndal kohal.

Kahe sõidu kokkuvõttes said Hollandist etapivõidu Bax – Stupelis (50 p), teiseks tulid Hendrickx – Mucenieks (40 p) ja kolmandaks Willemsen – Bax (38 p). Eesti-Läti tiimile kuulus 14 punktiga 12. koht. MM-liidritena jätkavad Hollandis teises sõidus seitsmendaks tulnud ja kokku 36 punktiga neljanda koha saanud Giraud – Musset (220 p). Bax – Stupelis võtsid korralikult vahe kinni ja nad on 211 punktiga teised, Hendrickx – Mucenieks (190 p) on kokkuvõttes kolmandad. Varik – Kurpnieks on kogunud 51 punkti, mis annab nendele 15. koha.

Quadide Hollandi meistrivõistluste etapil osalenud Priit Järvloo (Kawasaki) sõitis kvalifikatsioonis välja kaheksanda aja. Esimeses sõidus sai Järvloo stardist minema esikümne piirimail ja pikka aega sõitis ta oma sõbra hollandlase Marc de Vriesi (Yamaha) taga, kuid suutis ikkagi lõpuks temast ja veel ühest konkurendist mööduda ning oli seitsmes. Teine start õnnestus eestlasel paremini, kui ta oli kolmas, kuid hetk hiljem möödus temast mõlemas sõidus lõpuks teise koha saanud Joe Maessen (Honda), kellega Järvloo suutis mõned ringid samas tempos sõita, kuid siis sõitis hollandlane vaikselt eest ja Järvloo pidi neljanda kohaga leppima.

Mõlemad sõidud võitis valitsev Euroopa meister hollandlane Mike van Grinsven (WSP, 100 punkti) ning kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle Maessen (90 p) ja esimese kahe kaasmaalane Ricardo Phoelich (Honda,77 p), kes oli sõitudes viies ja kolmas. Järvloole kuulus 72 punktiga viies koht. Meistrivõistluseid juhib van Grinsven (286 p), talle järgnevad Maessen (271 p), Oldebroeki üheksas Ingo Ten Vreglaar (Yamaha, 233 p), Oldebroeki kuues Joeri Coppelmans (KTM, 224 p) ja viiendana Järvloo (216 p).

Külgkorvide maailmameistrivõistlused jätkuvad 7. juunil Lätis Stelpe rajal, kus heitlevad ka quadisõitjad ja seda Euroopa meistrivõistluste etapi raames.