MXGP kvalifikatsioonis sõitsid eestlased enamus sõidust koos ning lõpujoonel oli Leok (Kawasaki) 12., Rätsep (Honda) 13. ja Krestinov (Honda) 14. Sõidu esikolmiku moodustasid inglane Shaun Simpson (KTM), prantslane Romain Febvre (Yamaha) ja belglane Kevin Strijbos.

Avasõidus tuli oma 25. sünnipäeva tähistanud Krestinov avaringilt 15. koha kandis, kuid sõidu edenedes kerkis ta üheksandaks. Rätsep sõitis suurema osa distantsist esitosina piirimail ja oli lõpus 13. Leoki sõit algas hästi ja ta oli parimal hetkel seitsmes, kuid tema tsikkel ei pidanud valule vastu ja sõit jäi pooleli. Sõidu võitis Simpson prantslase Gautier Paulini (Honda) ja Febvre ees.

Teises sõidus sõitis Krestinov terve sõidu esikümne piirimail ja oligi lõpuks kümnes. Rätsep sai veidi tagasihoidlikuma stardi, kuid sõidu lõpuks tõusis ta taas 13. kohale. Leok tegi jälle hea sõidu, kuid pidi ka seekord tehnilistel põhjustel sõidu viiendalt kohalt katki jätma. Sõidu esikolmiku moodustasid jälle Simpson, Gautier ja Febvre.

Etapivõidu sai seega Simpson (50 punkti), kes läheb peagi Ameerika radadele õnne otsima. Teine oli Gautier (44 p) ja kolmas Febvre (40 p), Krestinov oli 23 punktiga 10. ja Rätsep 16 punktiga 13. MXGP liider on endiselt Febvre, kellel on koos 547 punkti, teine on Gaulin (463 p) ja kolmas prantslase meeskonnakaaslane venelane Jevgeni Bobrõšev (423 p), kes oli Lommelis neljas.

MX2 klassi kvalifikatsioonis tegi hea sõidu Karel Kutsar (KTM), kes tõusis avaringi 19. kohalt lõpuks 12. kohale. Harri Kullas oli sõidu algosas esikümne piirimail, kuid pidi sõidu peagi tehnilistel põhjustel pooleli jätma. Sõidu võitis inglane Max Anstie (Kawasaki) bulgaarlase Petar Petrovi (Kawasaki) ja lätlase Pauls Jonassi (KTM) ees.

Kuna Kullas ei saanud kvalifikatsioonist tulemust kirja, siis sai ta stardikohta valida viimasena, mis tähendas suhteliselt kehva stardipositsiooni. Hoolimata sellest suutis ta end esimeses sõidus lõpuks neljandaks sõita. Kutsar tegi oma hooaja parima sõidu, olles lõpuks 16. Sõidu esikolmikusse sõitsid end Anstie, Jonass ja Petrov.

Kullas sai ka teises sõidus hoolimata oma kehvast stardikohast hea tulemuse, lõpetades sõidu viiendana. Vahepeal 11. kohale tõusnud Kutsar väsis sõidu lõpus pisut ja pidi mõned kohad ära andma ning oli taas 16. Sõidu võitis jälle Anstie Jonassi ees, kolmandaks sõitis end belglane Julien Lieber (Yamaha).

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Anstie (50 p) Jonassi (44 p) ja teises sõidus neljanda koha saanud Petrovi (38 p) ees. Lieber (35 p) oli neljas ja Kullas (34 p) viies, Kutsar oli 10 punktiga 17.

Maailmameistrivõistlustel tõusis liidriks Jonass (433 p), kes möödus Lommelis 6. koha saanud sloveen Tim Gajserist (Honda, 429 p), kolmas on hetkel veel hollandlane Jeffrey Herlings (KTM, 423 p), kes juhtis ülivõimsalt hooaja esimest poolt, kuid vigastuste tõttu on tema hooaeg läbi. Ainult mõnel etapil osalenud Kullas on 92 punktiga 21. ja Kutsar 15 punktiga 32.

Euroopa meistrivõistluste klassi EMX125 eelviimasel etapil oli üle pika aja stardis vigastusest taastuv Hardi Roosiorg (KTM), kes sai enda kvalifikatsioonigrupis 12. aja ja pääses otse finaalidesse. Esimese sõidu, mille esikolmiku moodustasid hispaanlane Jose Prado Garcia (KTM) ning belglased Nathan Renkens (KTM) ja Cyril Genot (Husqvarna), lõpetas Roosiorg 14. kohaga. Teise sõidu võitis Genot Roosioru meeskonnakaaslase belglase Jago Geertsi (KTM) ees, kolmas oli uusmeremaalane Josiah Natzke (KTM). Roosiorg tegi eelmisest parema sõidu ja kihutas end üheksandaks.

Etapi võitis Genot (45 p), teine oli Geerts ja kolmas Prado Garcia (mõlemad 40 p), Roosiorg oli 19 punktiga üheksas.

Euroopa meistrivõistlustel tõusis liidriks Prado Garcia (271 p), kellele järgneb Natzke (270 p). Seni liidrikohta hoidnud ja hiljuti 125cc juunioride maailmameistriks kroonitud prantslane Maxime Renaux (Yamaha, 245 p) vigastas end treeningul ja tema Lommelis ei startinud, mille tõttu langes ta kolmandaks. Ainult osadel etappidel osalenud Roosiorg platseerub 31 punktiga 27. kohal.

Motokrossi maailmameistrivõistlused jätkuvad 23. augustil Itaalias Mantovas, EMX125 viimane etapp toimub aga nädal hiljem Hollandis Assenis, kus sõidetakse ka MM-etapp.