MXGP klassi ajasõidus näitas Tanel Leok (Kawasaki) head kiirust ja sõitis välja 12-nda ringiaja. Kvalifikatsioonisõidus, mille esikolmiku moodustasid prantslane Gautier Paulin (Honda), valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM) ja prantslane Roman Febvre (Yamaha), võitles Leok enamuse sõidust teises kümnes ja ületas lõpujoone 16-ndana.

Avasõidus tuli Leok esimeselt ringilt kolmanda kümne keskel, kuid ta parandas kuni poole distantsini pea iga ringiga oma kohta. Sõidu viimase osa heitles ta itaallase Alessandro Lupinoga (Honda), kuid pidi tollele napilt alla vanduma ja oli lõpuks 18. Sõidu esikolmikusse sõitsid end aga Paulin, sakslane Max Nagl (Husqvarna) ja venelane Evgeny Bobryshev (Honda).
Teine sõit kulges Leokil avasõiduga sarnaselt, kuid seekord läks lõpus veidi paremini ja eestlane oli 16. Paulin võttis ka sellest sõidust võidu, teiseks sõitis end jälle Nagl ja kolmandaks MM-liider belglane Clement Desalle (Suzuki), kes oli avasõidus neljas.

Etapi kokkuvõttes võitis Paul 50 punktiga, teise koha sai Nagl (44 p) ja kolmanda Desalle (38 p), Leok oli 8 punktiga 19. Nagl tõusis MM-sarja liidriks ja tal on koos 214 punkti, kellest viie punkti kaugusel on Desalle. Kolmas on Valkenswaardi esimeses sõidus tõsiselt kukkunud ja teises sõidus vigastatud käe tõttu rahulikult sõitnud ning alles seitsmenda koha saanud Cairoli, kuid temal on kaotust Naglile juba 30 punkti. Leok asub 9 punktiga 27-ndal kohal.

MX2 klassis oli teist etappi järjest stardis Karel Kutsar (KTM) ja oma hooaja esimese MM-stardi tegi ka Harri Kullas (Suzuki). Ajasõidus sai Kullas kirja 21-se ja Kutsar 26-nda ringiaja.

Kvalifikatsioonisõidus näitasid noored mehed hea minekut ja lõpetasid üksteise järel, kui Kullas, kelle tsikli tagapidur lõpetas töölepingu juba sõidu algfaasis, tuli üle lõpujoone 17-ndana ja Kutsar 18-ndana. Sõidu võitis ülivõimsalt Jeffrey Herlings (KTM) venelase Alexandr Tonkovi (Husqvarna) ja valitseva maailmameistri prantslase Jordi Tixieri (Kawasaki) ees.

Kullas ei saanud esimeses sõidus eriti head starti, kuid möödus peagi viiest sõitjast ja oli avaringi järel 18-ndal kohal ning suutis oma kohti mõne koha võrra parandada ja ületas lõpujoone 15-ndana, Kutsar saabus avaringilt kolmanda kümne keskel ja heitles koha eest 20 seas, mis andnuks talle MM-punkte, kuid jäi napilt 21-ks. Sõidu võitis jälle kindlalt Herlings, teiseks sõitis end inglane Max Anstie (Kawasaki) ja kolmandaks Tixier.

Kullase start oli ka teises sõidus suhteliselt tagasihoidlik, aga seekord tal nii kergelt kohtade parandamine ei õnnestunud, kuid hoolimata sellest lõpetas ta 16-ndana. Kutsar sai samasuguse stardi nagu esimeseski, kuid avaringidel pidi ta mõned kohad ära andma, mis tegi tema punktijahi päris keeruliseks ning ka sellest sõidust tuli 21-ne koht ja punktiarve jäi jälle napilt avamata. Herlings võttis ka sellest võidust edestades avasõidu viiendat meest Tonkovit ja Tixieri.
Herlingsile kuulus seega 50 punktiga etapivõit, Tixier (40 p) oli teine ja Tonkov (38 p) kolmas, Kullas oli 11 punktiga 18-s ja Kutsar nulliga 24.

MM-sarja juhib kindlalt Herlings, kellel on koos 222 punkti, teine on Valkenswaardis seitsmenda koha saanud Dylan Ferrandis (Kawasaki, 185 p) ja kolmas lätlane Pauls Jonass (KTM, 148 p), kes oli Hollandis alles 14. Ainult ühel etapil osalenud Kullas platseerub 25-ndal kohal, kahel etapil osalenud Kutsaril ei ole õnnestunud oma punktikontot kahjuks avada.

EMX125 klassis avas oma punktiarve Hardi Roosiorg (KTM), kuigi võistluse algus ei alanud noormehele üldsegi kergelt. Enda grupi kvalifikatsioonis oli ta 18-s, mis tähendas, et finaali pääsemiseks tuli minna Last Chance sõitu, nagu ka eelmisel etapil. Seekord õnnestus see sõit eestlasel aga väga hästi, kui ta suutis selle võita. Esimeses finaalsõidus tuli Roosiorg avaringilt küll kolmanda kümne alguses, kuid sõidu edenedes näitas ta väga head sõitu ja tõusis veel viimasel ringil üheksandaks. Sõidu võitis hispaanlane Jorge Prado Garcia (KTM), teiseks sõitis end soomlane Miro Sihvonen (KTM) ja kolmandaks belglane Cyril Genot (Husqvarna).

Teine sõit Roosiorul kahjuks nii hästi ei läinud, kui ta kukkus juba esimesel ringil ja oli alles neljandas kümnes. Ta suutis küll kohe järgmise ringiga viis kohta tõusta, kuid siis tuli ta tsiklil küünlapiip maha ning ta langes eelviimaseks. Hoolimata sellest, et mõni ringi hiljem tuli tal lisaks ka üks lääts silmast ära, suutis noormees siiski sõidu edenedes mitmeid kohti tagasi võidelda, kuid 30-ndast kohast enamat seekord ei tulnud. Sõidu esikolmiku moodustasid Sihvonen, Garcia ja esimeses sõidus kümnenda koha saanud Maxime Renaux (Yamaha).

Etapivõidu võitis seega Sihvonen, kes kogus Garcia'ga võrdselt 47 punkti, kolmandaks platseerus päeva lõpuks Genot (38 p), kes oli viimases sõidus neljas. Roosiorg oli avasõidust saadud 12 punktiga 15.

Maailmameistrivõistlused jätkuvad 10. mail Hispaanias Talavera de la Reina krossirajal. Leok, Kullas ja teised Eesti parimad osalevad aga esialgsete plaanide kohaselt samal ajal Pärnus toimuval Addinol Eesti meistrivõistluste avaetapil.