Külgvankritel tegid A grupi kvalifikatsioonis meie sõitjatest parima tulemuse Raido Riim ja Maurice Lina (WSP Zabel), kes lõpetasid sõidu kindlal 7. kohal. Rohkem meie tiime otse 12 parema hulgas finaalidesse ei pääsenud, kui rajavõrgu kaas haaranud ning tempos kannatanud Markus Normak – Karl-Albert Kasesalu (WSP Zabel) olid 13., Taavi Pungits – Kristjan Kivistu (WSP Mega) 15. ning Jarno ja Jüri Saan 17. Sõidu võitis kindlalt 10-kordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen koos kaasmaalase Robbie Baxiga (WSP Zabel), kellele järgnes selle hooaja liider hollandlane Etienne Bax koos prantslase Nicolas Mussetiga (WSP Zabel) ja hollandlased Koen Hermans – Kenny Van Gaalen (VMC Zabel).

B grupis tegi väga hea sõidu Kert Varik, kellel vigastatud korvimehe Maarek Miili asemel korvis lätlane Lauris Daiders. Hoolimata kehvapoolsest stardist suutsid nad tublisi tagant poolt ette poole tõusta ning olid seitsmendad. Teistest Eesti tiimidest mahtusid 12 parema hulka ka kindla esituse teinud Margo Sonn – Tanel Kõiv (WSP Husqvarna), kes olid 9. ning 12. koha saanud Argo Põldsaar – Ruslan Talf (VMC KTM), kelle selja taga lõpetasid Joosep Hansar – Arno Peever (VMC KTM).Võidukihutamise võitis ülivõimsalt prantslane Valentin Giraud, kellel korvis lätlane Elvijs Mucenieks (WSP Zabel), kelle järel lõpetasid belglased Davy Sanders ja Eduard Soenens (WSP Zabel) ning hollandlased Julian Veldman ja Ben Van Den Bogaart (WHT Husqvarna).

Kuna peale quadid kvalifikatsiooni algas meeletu torm ja vihmasadu, siis muutus rada kohati läbimatuks ning seetõttu otsustati lohutussõit, kus osalenuksid kõik meeskonnad, kes enda sõitudes lõpetasid 13 jne kohtadel, ära jätta ja nii pääsesid homsetesse finaalidesse kummagi grupi 15 esimest meeskonda ja ülejäänud jäävad varusse.

Quadide kvalifikatsioonis selgub järjestus aga aegade põhjal ja täna sõitis kiireima ringi eelmise EM etapi võitnud Kevin Saar (Honda), kes oli kiireim ka hommikustes treeningsõitudes. Teise aja tegi norralane Christopher Tveraen (Yamaha), kes jäi Saare ajast 0,2 sekundit ning paremuselt kolmanda ringiaja sai kirja soomlane Jani Tanhuanpää (Yamaha), tema aeg oli Saare omast 0,8 sekundit aeglasem. Ülejäänud eestlastest olid Sten Jupaschevski 4. ja Martin Filatov 5. (mõlemad Honda), Sander Parts (KTM) 10. ning Kaspar Kangur (Honda) 12.

Homme sõidetakse Kiviõlis juba finaalsõidud ning esimene start antakse kell 11:55, kui rajale kihutavad quadid. Kohale tasub aga tulla juba tunduvalt varem, sest kell 10:30 toimub staaride autogrammisessioon ja võistluste pidulik avamine.