Esimesena asus eestlastest võistlustulle MXGP klassis osalev Priit Rätsep (Honda), kes sai korraliku stardi ning tõusis võistlejaterivi keskelt peagi 11. kohale, kus ta püsis enamus sõidust. Kahjuks tegi üks ringiga mahajääja paar ringi enne lõppu sõiduvea, mille tõttu kukkus ka tema järel sõitnud Rätsep ning eestlane langes 13ndaks ja samal kohal ta ka sõidu lõpetas. Kindla võidu võttis sloveen Tim Gajser (Honda), kellele järgnesid prantslane Gautier Paulin (Husqvarna) ja valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM).

MX2 klassis võistlev Harri Kullas (Husqvarna) tegi väga hea stardi ja sõitis pikka aega 9. koha. Sõidu lõpus tuli tal küll üks koht ära anda, aga kindel kümnes koht kindlustas Eesti meeskonnale pääsu finaali. Sõidu võitis ameeriklane Zach Osborne (Husqvarna), kes möödus viimasel ringil austraallasest Hunter Lawrencest (Suzuki), kolmandana ületas lõpujoone hollandlane Brian Bogers (KTM).

Oma 17ndal Rahvuste krossil osalev Tanel Leok (Husqvarna) tegi Open klassis samuti hea stardi ning oli juba algusest peale esikümnes. Sõidu lõpuosas püüdis ta kinni 8ndal kohal liikunud iirlase Graeme Irwini ning põnevas duellis pääses eestlane korra konkurendile kõrvale, kuid iirlane ei andnud alla ja võttis koha tagasi. Sõidu viimastel meetritel ei hakanud Leok enam riske võtma ning oli üheksas. Sõidu võitis ülivõimsalt hollandlane Jeffrey Herlings (KTM) prantslase Romain Febvre (Yamaha) ja šveitslase Jeremy Seeweri (Suzuki) ees.

Leoki ja Kullase tulemusena sai Eesti 19 punktiga 10nda koha, päeva parimad olid tiitlikaitsjad prantslased, kes kogusid hollandlastega võrdselt 4 punkti. Kolmanda koha said üllatusmehed Austraaliast, kelle saldo oli 6 punkti.

Matterley Basinis sõideti ka Yamaha YZ125 klassi võistlus, kus 33 noore sõitja seas tegi head sõitu Jörgen-Matthias Talviku. Noormees näitas juba kvalifikatsioonis väga head kiirust saades kirja teise aja. Täna peetud esimeses finaalsõidus sai ta väga hea stardi ja haaras liidriohjad juba avaringil ning kasvatas vaikselt konkurentidega vahet ning edestas lõpuks itaallast Kevin Cristinot 20 sekundiga. Kolmandaks sõitis end rootslane Arvid Lüning. Homme hommikul sõidetakse selle klassi teine ja otsustav finaalsõit.