Klassis Micro ei saanud meie poistele keegi vastu. Kvalifikatsioonis olid Georg Kõss ja Karl Leesmaa vastavalt 1. ja 3. Nii poolfinaalis kui ka finaalis läksid aga Kõss ja Leesmaa oma teed. Etapi võitis Georg Kõss Karl Leesmaa ees.

Klassis Raket pidid Paul Lääne ja Ragnar Veerus leppima vastavalt 8. ja 11. kohaga.

Rotax Minimaxis oli meilt rajal vaid Jan Markus Kõõra. Sellest hoolimata õnnestus tal Eesti lippu kõrgel hoida. Terve nädalavahetuse oli ta Läti ja Leedu konkurentidest karvavõrra kiirem. Kvalifikatsioonis, poolfinaalis ja ka finaalis tuli võit vaid 0,2 sekundilise eduga järgneva ees.

Pärast suhteliselt tagasihoidlikku etteastet nädala eest Taanis, Rotax Euro Challenge Karikavõistluste etapil, ei jätnud Aavo Talvar laupäeval Leedus konkurentidele mitte mingit võidulootust. Veenev oli tema ülekaal nii kvalifikatsioonis kui ka poolfinaalis. Finaalsõidu võitis Talvar enam kui 10 sekundilise eduga järgneva, Martin Tähe ees. Kolmikvõidu tagas meile Kristjan Salvet, keda Täht edestas omakorda 2,5 sekundiga.

Kõige põnevam oli kindlasti Rotax Max Juniori finaal, kus kaugel ei olnud teine kolmikvõit. Esinelik mahtus finišijoonel vaid 0,9 sekundi sisse. Ootused kruvis kõrgeks juba kvalifikatsioon, mille kiireimaks osutus Kairo Kivi. Teine oli Remo Rahula, kaotades Kivile vaid 0,06 sekundiga. Rotax Max Junior klassi üldliider nii Balti Karika kui ka Eesti meistrivõistluste arvestuses, Fred Joonas Alliksaar jäeti alles neljandaks. Kaotust Kivile tuli parimal ringil kõigest 0,144 sekundit. Eestlaste vahele kiilus ennast valgevenelane Dzimitri Kitajev. Mart Soo oli viies, kaotades Kairo Kivi parimale ringiajale 0,266 sekundit.

Poolfinaalis tulid Rotax Max ja Rotax Max Junior koos rajale. Juniori arvestuses võitles kvalifikatsiooni neljandalt kohalt end esimeseks Fred Joonas Alliksaar. Remo Rahula lõpetas teisena ja kvalifikatsiooni võitja Kairo Kivi pidi leppima kolmanda kohaga.

Ka finaal toimus korraldajate otsusel osalejate suhtelise vähesuse tõttu Rotax Maxiga ühisstardist. Esimesel ringil tõusis liidriks Kivi, Alliksaar tema tuules. Rahula kukkus teiselt stardipositsioonilt neljandaks. Nii sõideti järgnevad 15 ringi, siis möödus Alliksaar Kivist ja liidripositsiooni enam ei loovutanud. Viimasel ringil pidi Kairo Kivi ka Dzimitri Kitajevi paremust tunnistama ning lõpetas kolmandana. Remo Rahula oli neljas, Mart Soo viies.

Kiireima klassi, Rotax DD2, finaalsõidu Kenneth Hildebrand katkestas. 35-aastaste ja vanemate klassis Rotax Masters DD2 saavutas Eke Nurm teise koha.

Balti Karikavõistluste viies etapp sõidetakse 26.-27. augustil Lätis Kandavas. Eesti meistrivõistluste järjekordsed etapid toimuvad 11.-13. augustini Hiiumaal Käina kardirajal.