PF International rajal on võistlemas kolm noort Eesti kardisõitjat - Martin Rump ning vennad Ralf ja Frank Merilaht. Esimesed ringid poiste jaoks seni täiesti uuel rajal tehti neljapäeval ning lisaks neljapäevale kulus ka suurem osa reedest rajaga harjumiseks ning kardile õigete seadete leidmiseks. Tegemist on füüsiliselt üllatavalt nõudliku rajaga, kus puhkepause on väga vähe. „Rada on äge, aga seni sõidetutest kõige väsitavam," sõnas tiimi pesamuna Frank Merilaht peale järjekordset kurnavat vabatreeningut. Pikkadest päevadest ja kurnavatest sõitudest hoolimata olid kõik sõitjad enne kvalifikatsiooni väge täis.

Osalejate suure arvu tõttu jagati sõitjad kvalifikatsiooniks kolme erinevasse stardigruppi ning kõik Eesti poisid sattusid erinevatesse gruppidesse. Esimesena läks rajale Ralf Merilaht, kes lõpetas oma grupis ajaga 45.322 sek 22. kohaga. Ralf ise oli tulemusega väga rahul, sest oma vabatreeningute aega  õnnestus tal parandada pea 0,3 sekundiga.

Järgmisena astus võistlustulle meeskonna esisõitja Martin Rump. Paraku mõjutas tema tulemust pool tundi hiljem toimunud stardiaeg, kuna teine kvalifikatsioonivoor oli esimesest tunduvalt aeglasem - peaaegu 0,4 sekundi võrra. Lisaks eksis Martin pisut ka kohavalikuga, kvalifikatsiooni lõpus jäid talle aeglasemad sõitjad talle ette. „Väga libe rada oli," kurtis Martin peale sõidu lõppu, „Ootasin pool sekundit paremat ringiaega." Vahe esimestega oli küll väike, kuid parim ringiaeg 44,922 sekundit ei võimaldanud siiski paremat tulemust kui oma grupis kaheksas ja üldarvestuses alles 39.

Viimase eestlasena läks rajale kõigest 12-aastane Frank Merilaht, kellel õnnestus välja sõita aeg 45,316 sekundit, mis tema sõidus andis talle 23. ja kokku 63. koha.

Esimese aja sõitis välja kohalik poiss George Russell, kes edestas hollandlast Max Verstappenit ja teist inglast Callan O'keefe'i. Selgus, et tervelt 12 parimat aega sõideti välja esimeses kvalifikatsioonivoorus.

Laupäev jätkub eelsõitudega, igal sõitjal tuleb neid sõita 4. Eelsõitude 34 paremat pääseb pühapäeva sõidetavasse A-finaali, ülejäänud B-finaali. Hispaanias toimuvale finaalvõistlusele pääsemiseks tuleb jõuda 43 parem hulka.