Esimesel päeval jagas noortele autosportlastele teadmisi füsioloogiast ja toitumisest tuntud treener Tarmo Tiits, keda seob autospordiga varasem koostöö erinevate autosportlastega. Samuti rääkis Tarmo Tiits isikliku treeningplaani koostamisest ja koos vaadati läbi näidisharjutused. Eelmisel aastal FIA Institute Young Driver Excellence Academy programmis osalenud ja üks EAL Akadeemia projektijuhtidest Egon Kaur tutvustas osalejatele karjääri planeerimist ja selle aluseid.

Teisel päeval jätkati põnevate loengutega, päeva alustas Eesti Autospordi Liidu juhatuse esimees Erik Lepikson, kes tutvustas võistlejatele lähemalt FIA ja rahvuslikke võistlusmääruseid. Samuti vaadati läbi mitmed erinevad ametlikud protseduurid, millega võistlejad võistlusolukordades ja peale võistlust võivad kokku puutuda. Kuna EAL Akadeemias on osalejaid erinevatelt autospordialadelt, siis jagati osalejad järgnevalt kahte gruppi. Ringraja,-kardi-ja rallikrossisõitjatele rääkis Egon Kaur rallisõidu olemusest ja põhireeglitest, rallisõitjatele rääkis Eesti Autospordi Liidu ringrajakomitee sekretär Piret Koov ringrajasõidu põhireeglitest. Peale lõunat jätkus töö samades rühmades, rallisõitjatele rääkis Egon Kaur kiiruslegendi koostamisest ja ringraja,-kardi-ning rallikrossisõitjatele tutvustas Sten Pentus võidusõidutaktikat. Päeva suure turunduskogemusega ja Rally Estonia ühe korraldajana ametis olev Tarmo Hõbe, kes rääkis sponsorlusest, kuidas leida toetajaid, kuidas neid hoida ja sellest, miks sportlase hea maine on äärmiselt oluline.

Järgmine EAL Akadeemia sessioon toimub 10.-11. juulil Otepääl, kus on kavas nii teoreetilised kui praktilised osad. Esimesel päeval on kavas päästekoolitus, kus räägitakse ohutusvarustuse valikust ja vajalikkusest, käitumisest õnnetuse korral, esmaabist ja päästmisest. Selle päeva käigus saavad EAL Akadeemia osalejad lisaks teooriale ka praktilise koolituse. Teisel päeval on kavas loeng meediast, praktilise poole pealt on kavas sõit ja sellele lisaks ka sõiduteooria.

EAL Akadeemias osalejad: Tõnis Hommik, autoringrada; Enar-Klaus Kunman, autoringrada; Andre Kurg, rallikross; Kevin Kuusik, autoralli; Märten Metsaviir, kart; Miko-Ove Niinemäe, autoralli; Sten-Dorian Piirimägi, kart; Siim Plangi, autoralli; Nanci Ristla, autoringrada; Rainer Rohtmets, autoralli; Kenneth Sepp, autoralli; Martin Seppam, autoringrada; Sander Siniorg, autoralli; Tanel Tepandi, autoralli; Georg Vann, kart.

EAL Akadeemia koosneb kuuest koolitustsüklist, kus omandatakse teoreetilisi ja praktilisi teadmisi autospordist ja sellest, kuidas nimetatud alal edukas olla. Kokku on kavas kuus kahepäevast loengusarja ning samapalju treeninguid ralli- ja ringradadel. Sellele lisandub veel mentori kohalolek Eestis toimuvatel võistlustel. Programmi projektijuhid on FIA Academy läbinud Egon Kaur ja EALi spordikoordinaator Karmen Vesselov. Koolitus saab teoks FIA Institute toel.