Delfi TV otseülekanne alustab homme kell 8.45 ja kestab 18-ni. Otsepildis on võimalik osa saada kuuendast, seitsmendast ja üheksandast katsest ja finišipoodiumist.

Avakatsel sõitsid kiireimad mehed aja samasse sekundisse. Täpsemalt said kolm kiireimat ehk Egon Kaur - Silver Simm (Mitsubishi Lancer Evo 9), Rainer Aus - Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer Evo 9) ja Roland Murakas - Kalle Adler (Mitsubishi Lancer Evo 10) kirja üsna sama aja. Katsevõitjad Aus ja Koskinen edestasid kolmanda tulemuse saanud mehi vaid poole sekundiga, vahendas portaal rally.ee.

7,22 km pikkuse kiiruskatse teisel läbimisel olid nobedaimad just avakatsel kolmanda aja saanud Roland Murakas ja Kalle Adler. Rivaalid olid nüüd mõnevõrra aeglasemad ja Prorehv rallitiimi võistluspaar lõpetas esimese, kerges vihmas sõidetud võistluspäeva liidrikohal. 2 sekundi kaugusele jäid Kaur - Simm. 2,2 sekundit kaotasid Aus - Koskinen.

"Esimene katse meil ei õnnestunud, tegin paar "külma käe" viga," sõnas Murakas, andes mõista, et eksimusteta olnuks võimalik esimene lisakatse vähema ajaga läbida. Et favoriitide vahe aga sedavõrd napp, tuleneb asjaolust, et tegu oli võrdlemisi lihtsa kiiruskatsega. Murakas kommenteeris: "Lihtsatel katsetel, kus kurve väga ei ole, seal sõidamegi üsna sama aega. Et õnnestus 2-sekundiline edu saada, see on täitsa tore uudis. Päev oli iseenesest ju lühikene. Oli teada, et vahed tulevad väikesed."

"Mina taktikat tegema ei läinud. Pidasin paljuks sekundeid ära anda," jätkas ta. On värskelt meeles, kuidas Harju rallil jäi Roland Murakas teisest kohast kokkuvõttes vaid 0,4 sekundi kaugusele.