Audruringil toimuv etapp on võistlejaile üks oodatuimad, sest hea kattega rajal on võimalik saavutada suurimaid kiirusi, mis Eestis võimalik. Kiirused küündivad sel rajal üle 140 km/h, mis mõõdetakse külg ees kurvi sisenemisel kiirusmõõtjaga. Pealtvaatajaile on rajal kõrval hulgaliselt häid vaatamispaiku ning ka tribüün keset rada, millelt avanevad parimad vaated rajale. „Iga võistlusrada on erinev ning need nõuavad võistlejailt erinevaid oskusi auto valitsemisel. Mõni rada on aeglasel kiirusel nikerdamine, aga nõuab väga suur tehnilist täpsust. Teine jällegi suurtel kiirustel auto valitsemine. Audruring pakub võimalust arendada suuri kiirusi, mis seab võistlejaile lati üsna kõrgele – autot tuleb kontrollida täielikult ka suurtel kiirustel ning samaaegselt täita kõiki drifti võistlusreegleid,“ selgitas võistluste peakorraldaja Marko Opmann. Teadagi driftireeglite „kolm vaala“ on pidev külg ees liikumine, täpse trajektoori järgimine ning kiirus. Lisaks annavad hindajad mõnevõrra punkte ka šõu eest.

Reede õhtul ehk põhivõistluspäeva eel on kõigil pärnakatel võimalik driftiautodega, sest võimsad autod tulevad pärast treeninguid ringsõidule Pärnusse ning peatuspaigaks on Rüütli tänav vanalinnas. Sel ajal on kõigil linnaelanikel ja -külalistel autode ja võistlejatega tutvuda.

Pro-klassis hoiab enne neljandat etappi liidrikohta valitsev Eesti meister Taavi Toomara, kelle tänavuseks missiooniks on kaitsta oma tiitlit. Hooajatabelis järgneb temale noor sõitja Harold Valdma, kes endiselt jahib meistritiitlit, sest punktivahe Toomaraga ei üle ülemäära suur ning Valdma on end korra juba tõestanud võites hooaja esimese etapi.

Suurima võistlejate arvuga pro-street klassis on praegu liidrikohal Eesti noorim driftija Kevin Pesur, kes on võitnud kõik seni toimunud kaks etappi. Temale järgnevad hooaja üldtabelis Ott Kokk ning Kert-Eigo Kulla. Audruringil toimub ka Läti drifti pro-klassi etapp, seega tuleb võistlema kümmekond võimsat autot ka meie lõunanaabrite juurest.

Ajakava
Reede, 18. juuli
18.00 avatakse väravad pealtvaatajaile
18.05 - 19.15 pro-klassi treening
19.20 - 19.50 street-klassi võistlus
20.00 street-klassi autasustamine
20.30 paraad Pärnu linna

Laupäev 19. juuli
11.00 avatakse väravad pealtvaatajatele
11.05 - 12.05 pro-klassi treening
12.10 - 12.45 võistlejate tutvustus
13.00 - 14.45 pro-street-klassi kvalifikatsioon
14.50 - 16.35 pro-klassi kvalifikatsioon
16.40 - 18.00 pro-street klassi top 16
18.05 - 20.00 pro-klassi top 32
20.15 autasustamine