Rätsep, Tanel Leok ja Harri Kullas kordasid Eesti kõigi aegade parimat tulemust, tulles vastu ootusi neljandaks. Esikolmiku moodustasid Prantsusmaa, USA ja Belgia, kuid selja taha jäid näiteks sellised võimsad krossimaad nagu Inglismaa, Holland, Saksamaa, Itaalia ja Austraalia.

"Isiklikult teadsin ainult ühte kutti, kes ennustas Eestile viiendat kohta. Lõpptulemuseks oli veel neljas koht, mis oli ikkagi üle ootuste hästi," rääkis Rätsep. "Paljudel tiimidel oli ebaõnne, me tegime stabiilsed tulemused ilma kukkumisteta, mis oli põhiline."

Rätsepa osalemine rahvuste krossil sai võimalikuks tänu Gert Krestinovi vigastusele. "Õnneks tuli see uudis sellisel ajal, kui ma olin veel vormis. Midagi teistmoodi ei olnud, pidin lihtsalt hooaja lõpus veel ühe võistluse tegema."

Ja mitte ainult "ühe võistluse", vaid maailma suurima krossivõistluse, kus raja ääres ligi 50 000 pealtvaatajat. "Viimastel ringidel, kui prantslased võitu tähistasid, enda tsikli häält enam kuulda polnud. Juba laupäeva hommikul olid nõlvad rahvast täis, pakun et 30-40 tuhat inimest."

Vaata intervjuud Rätsepaga videost!