"Mõte sai küpseks juba esimese ralli poole pealt. See oli nii äge, et mõtlesin teist korda tagasi minna. Nii palju jäi veel nägemata ja kogemata," rääkis koos Toomas Triisaga ralli seiklused ka raamatuks kirjutanud Meeru.

"Esimest korda kripeldas natuke see, et keegi oli selle enne meid juba ära teinud. Kuna me ei saanud olla esimesed, siis mõtlesin, et võin ikkagi olla esimene, kes on seda teinud kaks korda."

Enne Triisat ja Meerut on eestlastest Dakari rallil varem osalenud 1991. aastal Joel Tammeka, Enno Piirsalu ja Juhan Anupõld veoautode klassis, 2003. aastal esimese Eesti tsiklimehena Mart Lajal, 2005. aastal krossimehed Taivo Luik ja Andreas Rätsepp.

Seekord võistleb Meeru Dakaril ainsa eestlasena. Triisa otsustas jääda koju. "Toomas oli parim reisikaaslane, kes Dakaril võis üldse olla. Aga eks ma Martinit (mehaanik Martin Graumann - toim) ikka õhtuti näen. Seda suurem motivatsioon on õhtuti finišisse jõuda. Aga teist korda juba vast tead, mis sind ees ootab. Esimene kord olnuks tõesti hirmutav üksi minna," lisas Meeru.

Eelmise aasta koha üle sõitmine pole Meeru jaoks eesmärk omaette. "Koha püüdmine ei ole suur eesmärk. Iga koht Dakari lõpuks on hea. Juba finišipoodiumile jõudmine tekitab tunde, mida pole võimalik sõnadesse panna. Koht pole seejuures üldse oluline, see ei meenu sulle seal poodiumil kordagi. Ole kasvõi viimane."

Meerule valmistab tsikli ette taaskord Hollandi tiim HT Rally Raid, kes tegi talle eelmisest korrast poole odavama pakkumise. Kogu projekt läheb Meerule maksma 50 000 eurot eelmise korra 100 000 asemel.

Dakari ralli sõidetakse 2015. aastal 4.-17. jaanuarini taaskord marsruudil Boliivia-Tšiili-Argentina.